torsdag 24 oktober 2013

FABRIKEN | MOBILA BILDERDagens tema i Fabriken är Mobila Bilder. Jag har fortfarande en äldre variant av iphone vilket gör att bilderna blir därefter. Gryniga & suddiga, inte roliga alls! Därför investerade jag i en ny kamera (en Canon G15) för lite sedan, en lite mindre variant eftersom systemkameran som jag har är stor och tung och lämnas mest som oftast hemma. Nu finns det hopp för att bilder tas i vardagen ... men en ny iPhone står högt upp på önskelistan. En liten 'rackare' med bra kamera. Två flugor i en smäll liksom.

Många kritiserar de sociala medierna, menar på att man använder dem för att visa upp och försköna sitt liv. För att skryta och kunna säga: "titta på mig så bra jag är/har det!" En del påstår att det är för att man söker bekräftelse. Jag vet inte hur jag ställer mig till det hela!? Men tänker att jag själv väljer vad jag tittar på. Vilka jag följer. Och ska jag vara helt ärlig så tittar jag hellre på vackra & inspirerande bilder (även om de kanske är förskönade & bara visar en hörna av någons liv) än det där vardagliga kaoset - som jag själv har här hemma. Jag tänker att alla vet väl ändå att det finns ett 'riktigt' liv bakom de där bilderna. Och passar det mig inte så kan jag sluta titta. Så tänker jag. Men saker och ting är naturligtvis mer komplexa än så. Jag tycker att Weronica skriver det bra om det i sitt inlägg idag.

En sak jag vet är att jag gillar Instagram (@llillau). Jag gillar bloggar. De är interaktiva. De ger mig inspiration, ibland in overload. De har gett mig nya fina vänner - som jag träffat både IRL och endast i cyberspace. De hjälper mig att hålla kontakt med familj och vänner runt om i världen på ett sätt jag annars aldrig hade kunnat. Och främst; de har fått min little.u-business att blomstra. Jag är dem därför evigt tacksam.

Jag bjuder er på ett par av mina favoritbilder från vårt hem ~ som jag visat mobilt ...


Nyfiken, hur tänker ni här, med tanke på det jag skrivit idag?

5 kommentarer:

 1. Jag älskar det där tältet! Skulle nästan kunna tänka mig att offra sängen för det och lysa där om nätterna istället. :)

  Och så var det den eviga diskussionen om de sociala medierna och vad man visar där... jag tänker nog ganska exakt som du. Klart att man förskönar och liksom visar guldkorna från sin vardag. Ingen blir väl inspirerad och peppad om jag skulle visa mina tre ikea-kassar ovikt tvätt som står i klädkammaren eller 13-åringens skrivbord där det ständigt står ett tre dagar gammalt oboy-glas. Jag tänker att man får ta lite eget ansvar, plocka fram förståndet och förstå att det såklart inte alltid är så välpolerat och fint hos folk som det ser ut på bilderna.
  Och jag tycker Weronica gjorde en klockren jämförele när hon skrev att man ju städar och fixar när man bjuder hem folk IRL så varför ska man inte göra det när man bjuder hem folk till sig via cyberspace?!

  ...och det var kanske den längsta kommentar jag någonsin lämnat på en blogg. :) Kram

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Jo, jag håller med dig. Jag vill se vackra fina bilder, det är därav jag får inspiration. Självklart måste man förstå att det är en yta, men jag tror faktiskt att de flesta förstår att det även döljer sig kaos och mindre bra dagar bakom den där "ytan". Jag vill också kunna titta tillbaka på mina egna inlägg och minnas de där bra stunderna, så därför kommer jag fortsätta att läsa sociala medier som inspirerar och fortsätta "ytan" på mina egna bilder.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Skön känsla i dina bilder och bra skrivet! Hit återvänder jag! Hälsningar från Åland!

  SvaraRadera
 5. Wow, din lilla tipi är ju så söt och passar förvånansvärt bra inomhus :D

  SvaraRadera