tisdag 30 juli 2013

SIMSKOLA I HAVET


En sak som vi är väldigt lyckliga över är att de på sommaren ordnar simskola i 'vårt' naturreservat. Här längst ut på vår ö är vi liksom inte bortskämda med aktiviteter för barnen utan får då åka till den större ön om vi vill låta barnen hålla på med sommaraktiviteter. Så när en ung simmerska drog igång simskolan här ute förra året jublades det bland alla föräldrar. Vårt stora monster lärde sig simma ordentligt förra sommaren i denna simskola. En barvur ska ni veta - då det inte är varmt i havet. Inte alls.

En mer naturskön simskole-plats får man leta efter. På översta bilden ser ni den lilla stranden mitt emellan klippa och brygga. Med tång mellan tårna, nordan-vinden vinande och kyliga strömmar hackades det många tänder och läppar små blev snabbt blå. En och annan tår. Men det kämpades på, dracks varm choklad. Och till slut kunde ett stolt litet monster kvittera ut sitt Baddare-märke på avslutningen i förra veckan. 

När jag frågade om barnen ville gå en vecka till i simskolan fick jag dock ett bestämt svar tillbaks: nej tack, det är för kallt. Och ja ... det är det. 15 grader i vattnet är för kallt. En godkänd ursäkt.


5 kommentarer:

 1. åh vad underbart det ser ut när han visar sitt märke så stolt! Kram Nilla

  SvaraRadera
 2. Vilket liv va! Helt fantastiskt! Vad duktiga de är. Jag hade vägrat att ens doppa tårna i 15 grader! =)
  Här badar vi i kanske 18 gradigt Vänervatten. Hunden är nöjd i alla fall. Fast han skulle ju å andra sidan gladeligen bada i minusgrader om det behövdes.

  SvaraRadera
 3. Jösses så mysigt med simskola i havet! Men liiite kallt kanske, men det var det väl värt! :)

  Provade förresten din sommarkaka igår, men med aprikoser och lavendelsocker, himmelskt gott! Tack för tipset! :)

  SvaraRadera
 4. Simskola i havet är för tuffingar. Som den badkruka jag är har jag full förståelse för dem som väljer bort just detta alternativ :-)

  Ha det fortsatt fint.

  Kram

  SvaraRadera
 5. Inte lätt att ta märken när det är så kallt. . . Vackra bilder. Grattis!

  SvaraRadera