söndag 17 mars 2013

SOMETHING FISHY


Something fishy is going on ... 
Vi har blivit 7 till i familjen lilla.u ! 
Rättare sagt 6 små fjuttiga neontetror och en hajmal. 

Jag har letat efter en rund skål länge, länge men de har varit svåra att få tag på. Men nu så, nu hittade jag en stor rackare på ROOM (egentligen tänkt för tulpanerna tror jag). På vägen hem från Hötorget (där vi lördags-handlade) fick vi även med oss allt som behövs till skålen för att omvandla den till ett litet akvarium. Och med tanke på att det är de enda djur vi, typ, kan ha så är de ju riktigt trevliga (de små rackarna) att sitta och titta på.

Mitt bidrag till Söndags-Fabriken. Something fishy! *ler*.8 kommentarer:

 1. Om ni vill utöka sortimentet i skålen kan jag rekommendera en vattengroda. Vi hade en ett tag som hette Felix :) rätt söt tills han rymde och torkade ihjäl.
  Ha en fin vecka!
  Kram Cecilia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har hört att grodor är svåra, eftersom de så lätt hopp-rymmer :)
   Och de får man ABSOLUT inte ha i en rund skål - tydligen!
   Well, well ... några neontetra ett par veckor/månader. Sedan är nog tjatet på djur här hemma slut :)
   KRAM.
   u

   Radera
 2. Men du!! Du skulle sagt att du ville ha ett fiskhus, jag har ett på vinden, du kunde tagit det. Åh andra sidan kan jag kanske sätta tulpaner i den då?!? ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. joooooo, för det var ju verkligen JAG som ville ha fiskar Anna. Hahahaha!
   Så jag gick med på ett akvarium på ett villkor; ett runt. För de är finast.
   Och så när vi letade efter min HAY bricka på ROOM (de säljer inte HAY där) så såg Nils den där skålen av en slump. "Mamma, titat där är en sådan där skål!"
   Jahapp, bara att köpa och låta fiskarna flytat in.
   Maken älskar dem. Kollar tempen i vattnet och så där hela tiden. *ler*
   Barnen, not so much va!!!

   KRAM KRAM.

   Radera
 3. Tjusigt! Små fiska ri en fin skål är ungefär så långt jag skulle kunna sträcka mig när det kommer till att ha djur hemma. Dom är ju, som du skriver, fina att titta på. Och inte så tidskrävande. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi KAN inte ha andra djur här hemma. Allergi! Sååååå synd då! Hahahaha!
   Kram, u

   Radera
 4. Love it!

  Jag hade en sådan skål med guldfirrar när jag var liten tjej ;)

  xoxo

  SvaraRadera
 5. Hej! Det är inte längre tillåtet att hålla exempelvis guldfiskar i skålar. Det är ur djuskyddshänseende som denna regel blev till i september i år
  Grundregeln är att fiskar inte får hållas i klotformade akvarier. Anledningen är att det är svårt att uppfylla fiskarnas krav på volym, syresättning och inredning i dessa. Ett akvarium syresätts naturligt genom vattenytan. I ett klotformigt akvarium blir vattenytan för liten för att syresättningen ska fungera naturligt och därför uppstår lätt syrebrist i vattnet. Klotformade akvarier placeras ofta centralt i ett rum och därmed är ingen sida skyddad från insyn. Detta kan kompenseras genom att inredning i akvariet skyddar mot insyn, men eftersom klotformade akvarier har liten volym är det svårt att få plats med en inredning som verkligen ger fiskarna skydd.

  SvaraRadera