måndag 4 mars 2013

ETT FÅNG BLOMMOR


Måndag och veckan startade med en rivstart. Skola, dagis och jobb. Och Maken packade ihop och for långt, långt bort med jobbet. Inte hemma igen förrän till helgen. Så det är jag och två små monster som gör vårt bästa för att få det så mysigt som möjligt här hemma. Vi njuter av ljuset som kommer mer och mer, både på morgonen och på kvällen. Och så njuter vi av färska jordgubbar idag. Pannkakor till middag (med färska hallon och vispgrädde). Och så det här fånget rosor, ranunkler och tulpaner som jag köpte i lördags. 

Nu ska vi läsa böcker här hemma. Monstret som går i skolan har lästävling på sin skola fram till april. Så det är bara att läsa på. Forskningen säger att 15 minuters läsning per dag ökar barnets läsförmåga. Och att uppskatta att läsa böcker är något som både jag & Maken sätter värde på. Så heja heja!

Och little.u är i full gång igen. Men det kanske ni redan har märkt. Det hamras och flätas och filas. Och ikväll kör jag bokföring så det ryker om att, när barnen somnat och glassen dukats fram ...

Ps. Imorgon ska ni få receptet på min 'pulled pork' som flera av er frågat efter. Jag lovar att era barn (och ni vuxna också) kommer att fullkomligt älska det. 

6 kommentarer:

 1. Låter som en bra start på veckan. Härlig bukett i vacker vas, rosa är en färg jag sällan väljer men som ju är alldeles fantastisk. Får nog tänka rosa den här vecan.

  SvaraRadera
 2. Underbar rosa bukett!

  Visst är det smarrigt med pulled pork! Du berättar väl imorrn vad ni äter till också? Vi åt det i somras som en form av "lyx-tacos". Det istället för köttfärs och så grillade majkolvar istället burkmajs och så hemmagjorda bröd. :)

  SvaraRadera
 3. men åh, vilka otroliga blommor!
  Trevlig start på veckan.

  SvaraRadera
 4. Älskar tulpaner och ranunkler tillsammans!! I rosa såklart ;)

  xo

  SvaraRadera
 5. Ibland tänker jag att det ska bli så jobbigt att vara själv med barnen när min man är borta mycket. Och så blir det oftast tvärtom, massa mysstunder och barn som hjälps åt :) Ha en bra start på veckan, pannkakor med hallon och grädde låter ju inte helt tokigt om man säger så.. kram

  SvaraRadera
 6. Jajajajaja vad gärna jag vill ha ditt recept! Skulle sitta finfint med ett långkok på lördag. Tacktacktack :)

  SvaraRadera