måndag 3 december 2012

ALLTSÅ. VILKEN HELG VA!



Som ni märkt, åkte jag (japp, bara jag) på en weekend till London. Jag & Maken bodde där i flera år innan vi bildade familj. Båda hårt arbetande inom finans. Och boendes i vårt favorit-områden Angel/Islington. Så nu när man åker tillbaka för att hälsa på vänner så känns det lite som att 'komma hem'. London kommer alltid ha en väldigt speciellt plats i våra hjärtan.

Jag hälsade på min vän Sanna, som bor kvar. Eftersom hon jobbade i fredags fanns det tid för mig att jobba också ... Har länge köpt in en hel del av mitt material från London, handplockat på mina resor dit. Nu hade jag fått tips om fler ställen (återförsäljare) som absolut skulle vara väl värda ett besök. Och det var några väldigt intressanta besök, må jag säga (vilka märkliga ställen jag hamnade på! *ler*). Det kommer ev. något nytt innan jul. Om inte innan, så efter jul & nyår. Jag hann dessutom med en galet härlig runda i Covent Garden, upp genom Leicester Square. Vidare upp på Regent Street - och inom Anthropologie. Aaaah ... vilken lycka. Ska visa i senare inlägg vad som shoppades. Massor av fint. Som alltid.


I fredags kväll hade Sanna bokat bord till oss på Sushi Samba. Och nu snackar vi bokat bord för ca 2 månader sedan (!!) ... så snacka om poppis ställe.  God asiatisk mat och ett väldigt vackert ställe. Utsikten - över hela London, från 38:e våningen. Magnifik, tillsammans med ett glas bubbel!




Lördag. Två vänner som shoppar loss i London. En bra sammanfattning på dagen. Hann typ med Regent Street upp. In och ut i de större affärerna. Här har du ju hela klabbet. Liberty (som man kan spendera en hel dag på), Hamleys (barnens paradis, gör din egen Hamley nalle · stoppa i ett eget hjärta fyllt av kärlek), GAP Kids (deras PJs är bäst), COS (om man nu inte hade shoppat loss hemma i Sthlm precis innan), Anthropologie (kan spendera sjukt mycket tid här inne), Nike Town (presenter handlades), BOOTS (ett apotek/smink-paradis) ... och så lite Bond Street. Lite så. Hem och slappa någon minut innan vi svidade om och kastade oss ut i Londons vimmel, tillsammans med uk-friends till Sanna. Hamnade på inte-ens-öppnade STK i Covent Garden. Och vilken kväll. God mat och najs musik.


Söndag i London är för mig Spitalfields Market, vid Liverpool St station. Här äter man god frukost (gärna på the LUXE), tittar på folk, dricker cappucinos tills händerna skakar, går på "marknaden" där allt mellan himmel och jord säljs. Jag andas in kreativitet & bubblar av lycka när jag går här. Där hade jag lätt stått själv med mina smycken ... vilken lycka! Folk som uppskattar det som är tillverkat unikt och för hand. Så mycket coolt!

Ja. Och sedan var det bara att säga tack och adjö och masa sig hemåt till sin fina lilla familj igen. Kramade Sanna hårt och länge och sa: vi ses snart igen vännen!

Och nu, nu är jag tillbaka på little.u igen och svarar på ordrar & tillverkar smycken. Luktar på nya doftljus från Voluspa och tittar på de vita, stora advenststjärnorna som Maken hängde upp igår.

Life's pretty good! 

8 kommentarer:

  1. Låter som en dröm! Vi var i London på barnens höstlov och kidsen älskade verkligen stan, så vi kommer resa tillbaka.
    Hälsningar från Madrid

    SvaraRadera
  2. Oj vad jag bara vill åka tillbaka igen! Blev verkligen kär i London under min lång weekend i London för några veckor sedan. Vilken stad! Och nästa gång tar jag med din guide. :)
    Kram,
    //L

    SvaraRadera
  3. Okej, nu blev jag lite sugen. Men tackar ändå ja till din privatrådgivning och sällskap. Vad sägs om nästa leo-date på sushi samba? Why notter?

    Nu ska jag maila dig. Kram

    SvaraRadera
  4. Du gör mig kär i London igen! Saknar ju att vara där. Och du ser strålande ut. Älskar ditt fina sätt att berätta om resan. little.u goes London and I love every inch of it!

    SvaraRadera
  5. Låter som en härlig helg!
    Var i London i somras med sonen. Hängde en del på Spitafields market. OJ(!) vad det hade ändrat sig sen syrran bodde i området för dryga tio år sedan. OS gjorde att hela East End piffades ordentligt.
    Blev helt klart sugen att åka tillbaka till London igen efter din beskrivning.
    Kram Cicci

    SvaraRadera
  6. Vilken underbar resa och beskrivning!! Tack för alla tips.-)

    kram

    SvaraRadera
  7. oj så härligt!!
    jag och mannen åker till london på fredag, och jag har noterat alla dina tips ;)

    SvaraRadera
  8. Åh, nu blir jag toksugen på allt det här. Spitafields Market låter som ett absolut måste! Bra sammanfattning på väg att gå också. Funderar lite på var man ska äta och dricka... Vi vill ha det mesta bokat och klart innan vi åker. Långa vin-luncher, bubbel-stopp, afternon tea och härliga middagar och drinkar. Vill åka nu! Men först Stockholm :) Mailar dig istället tror jag.

    Kram.

    SvaraRadera