torsdag 11 oktober 2012

HÖSTENS MOODBOARD á lilla.u


Att vi hittat hösttecken ute i vår stuga och njutit till fullo av dem - det vet ni ju redan (här · här · här).

Så då tänkte jag visa er en massa bilder på de träd/buskar vi har alldeles utanför vårt fönster här i stan (hemma på vår gata i stan ...). Maken tror det är en japansk lönn. Den är så vacker just nu att jag kan sitta med min thé kopp och bara stirra på den. Den är som en konstverk.

Men så läste jag på Fabrikens tema-sida, lite bättre, och det var ju själva känslan av hösten man ville komma åt. The Mood, liksom. Mina "jag-hjärtar-hösten" känslor.

Och det slår aldrig fel. Vissa saker finns här hemma på hösten - varje år.
Kärleksört. Kanske den allra vackraste blomman, och som står i veckor & dessutom blir alltmer rosa för varje dag.
Trä som material. Min morfar svarvade de mest fantastiska föremål av trä. Han hittade stora trä-knölar i naturen som han sedan karvade och putsade på i timmar och som blev till vackra skålar. Han tillverkade godis- & fruktskålar av olika sorters träslag (körsbär, päron, ek, björk) och som luktar så där som bara trä gör. Hans skålar plockas alltid fram på hösten och i dem har jag det som passar bäst för stunden. Just nu mina värmeljus som har stor åtgång. 
Det mustiga röda vinet. Å. Finns det något godare än ett stort glas, mustigt rött nu på hösten. Vi läser & lär i vår stora vinbok, som Maken fick i 40-års present tillsammans med några riktigt fina år-gångsviner.
Och så doftljusen. Ja. Jag älskar doftljusen. De som ger en sån där härligt lyxig känsla här hemma (extra bonus eftersom jag försöker använda så ekologiska städmedel som möjligt). Mitt absoluta favorit ljus är Voluspas Makassar Ebony & Peach. Som ni ser har Carrousel från Byedo börjat smyga sig in och ligger på en säker andraplats bland favoriterljus. Tänder dem på dagarna när jag sitter och jobbar, om kvällarna när vi tittar på tv.
Och så pysslar vi på, massvis om eftermiddagarna. Jag kombinerar det med mitt jobb-pyssel (stämplar mina lappar, knyter i jute-tråd) och som sedan hamnar som små installationer här hemma.
... och det lilla halsbandet där på brickan - med vackra ord handstämplade - är en höstnyhet hos little.u.

Som ni ser trivs jag med hösten. Den är så vacker. Den passar en hemma-soff-potatis som jag. Men fasiken vad kallt det är! Brrr ...


... och mer höst-moods hittar ni hos Fabriken.

15 kommentarer:

  1. Underbart med den lilla gnuttan orange i bilderna. Det vita rådjuret kommer ifrån?

    SvaraRadera
  2. Men så fint. Och doftljustips tas tacksamt emot från en ljusknarkare av tyngre gardet. Mina Byredo håller på att ta slut, en efter en... Suck! Och rödvin, längtar efter att dricka en hel flaska, oj, hur lät det?!

    Och innemys-pyssel, slår varje dag i parken för min del. Även om jag älskar den höga luften och den ofarliga solen nu. Men brrr, det blev kallt lite för snabbt. Jag har knappt hunnit putsa av mina vinterskor än...

    Är det japansk lönn kanske. Jag skulle frågat dig direkt. Du är så långt ifrån Fru Vasastan när du slänger dig med sådan kunskap. Och finfina Little.U-tags. Ja helt enkelt massvis av finheter i det här inlägget, trycker på GILLA!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Undrar föresten också. Rådjuret? Är det House Doctor?

      Radera
  3. Älskar också hösten och har alltid gjort så håller med! Kan aldrig få nog av ljus, tända ofta och överallt:-)

    Kallt och mörkt är det (men mysigt tycker jag) Dock börjar Hagaparken bli mörk på morgonen så snart börjar min "vinterrunda" för joggen på morgonen

    Mys på kram!

    SvaraRadera
  4. Härligt att kika på din tolkning av höstens moodboard.
    Kramar från Maria

    SvaraRadera
  5. Åh vad mycket fint, är så sugen på det där ljuset.

    ..och vet du, du skriver så himla bra, målande och roligt. Oj vad jag gillar dina texter U!

    SvaraRadera
  6. Vilket härligt moodboard du visar upp! Jag har börjat gilla hösten mer och mer! Tycker det är så fint med alla färger och njuter av den krispiga luften ute!

    Ha en fin kväll!

    SvaraRadera
  7. Jag förstår känslan. Höst!

    SvaraRadera
  8. Härliga bilder, hösten är faktiskt ganska så underbar!!

    SvaraRadera
  9. Verkligen genomarbetat både i text och bild!

    SvaraRadera
  10. Fin moodboard, trä verkar vara något många använder sig av i år.
    Och rödvin... ja mmmmm.
    Kram jannike

    SvaraRadera
  11. Ser höstigt och mysigt ut, gillar det massor! Och du, jag har äntligen redigerat bilder och lagt upp min review på juicemaskinen. Titta gärna in om du har lust :) Ha en finfin helg. kram

    http://lottasworld.blogg.se/2012/october/philips-juicer-hr1861.html

    SvaraRadera
  12. Åh vilket härligt höstmysande!!
    Njut av helg!
    Kram Lina

    SvaraRadera
  13. Åh, måste hålla med övriga, vilken fin tolkning av hösten! :-)

    SvaraRadera