söndag 1 juli 2012

A LITTLE FISHY
Jag & Maken älskar fisk, i alla dess former. Och jag är uppväxt på fisk. Älskar fisk. Många är gångerna då vi åt rökt Regnbåge hemma hos min mormor & morfar, min morfar var nämligen en jäkel på att fiska. Kanske insåg jag inte då vilken lyx det var. "Måste vi äta rökt fisk igen!" (typ varje gång vi kom dit).

Nu köpte jag och Maken oss en egen ABU rök. Kände oss vuxna när vi körde ut mot ön med röken i bagagen. Modell större satsade vi på. Så att vi kan röka alla abborrarna som nappar i sommar och så att vi kan bjuda alla våra sommargäster på denna godsak.

Vi smygstartade i början av veckan. Och MAJ GAD så gott det blev. 4 små rödingar som serverades, till detta färskpotatis, rom-sås, mango-chili-salsa & tomat-mosarella sallad. Och ett vitt, kallt vin - så klart. Nu kommer det rökas fisk så ofta det går den här sommaren. Shit vad smarta vi kommer att bli ...


10 kommentarer:

 1. Var nere i hamnen igår o köpte rökta flundror. I röda boden hos Klingvalls. Herr o fwdru Klingvall satt utanför och drack morgonkaffet. Fina grejer det där.

  SvaraRadera
 2. Mums och så mysigt ni har det kram Diana

  SvaraRadera
 3. Men så gott! Jag älskar rökt fisk och vi brukar göra sallad med färskpotatis, rädisor, sparris och röktfisk. Mums.

  Vad häftigt att ni köpt en egen rök! Min morfar hade en och det är så mycket sommar när jag tänker på honom och röktfisk. Vad härligt ni verkar ha det där ute på ön! Njut av sommardagar!

  KRAM!

  SvaraRadera
 4. En sådan ska jag också köpa så jag kan få känna mig vuxen :-)

  SvaraRadera
 5. Vad coolt, vi har en fiskerök på tomten på landet som gamla ägaren byggt, ska kanske prova den? Brukar nappa bra från vår brygga , ska testas!! Innebär ju visst lite vuxenpoäng:) Vad gott allt ser ut och vad fina bilder du alltid tar.

  SvaraRadera
 6. Åh, lyckostar! Färska firrar och en egen rök!! Samma här, insåg verkligen inte lyxen att växa upp på nyfiskad regnbåge och torsk. Nuförtiden är det ju det allra bästa..mums.

  Njuuut!
  Kram Lina

  SvaraRadera
 7. Egenrökt fisk is the shit, och svensk sommar, och semester. Läser, tittar på dina underbara bilder och längtar.

  SvaraRadera
 8. Mums, jag älskar också fisk!!! :-) Ha en fin dag! Kram Elina

  SvaraRadera
 9. Jaha, en grej till på listan till landet :)
  Blir det någon renovering för er i år, så nyfiken vad ni ska göra?
  (ursäkta om du berättat här på bloggen, och jag missat, känner mig lite ouppdaterad i bloggvärlden just nu)
  kram

  SvaraRadera
 10. Ni ser ut att ha en fantastisk sommar! Du e så fin! Blir glad!
  Kramar till dig och din fina familj!
  Hanna

  SvaraRadera