lördag 28 april 2012

VÅR SKÄRGÅRDSTOMT

 


Vi svängde inom Plantagen på vägen ut till ön igår. Massor av plantor, lökar, frön & jord inhandlades. Så idag - i strålande sol - har vi pysslat med all växter här på vår naturtomt. Det är en utmaning att välja rätt växter. Dels p g a det låga ph-värdet. Japp vår Rodondendron är en riktigt masterpiece! Som ett stort träd. Trots att det beskärs hårt varje höst. Och dels för att växterna ska passa in i den råa skärgårdsnaturen. Det får inte bli för mycket trädgårds-fint. Om ni förstår. Rosorna måste vara lite vilda. Pionerna väldiga. Lavendeln nästan buskig. Grodbladen får vräka ut sig. Klätterväxterna klättra högt. Och jag älskar det! Men saknar lite det där trädgårds-varma. Så jag smyger in blommor där jag kan - i mina 3 rabatter. Som vi hittade under det vildväxta 1 meter höga gräset när vi köpte stugan. Denna gången en vacker klätterros i ljustrosa som ska blomma maj-oktober. Spännande.

Dessutom fick Maken med sig två blek-rosa Mårbacka-pelargoner som får stå här inne i solrummet. Och kan ni gissa vad det är i skålen på den nedre bilden? *ler*När vi bodde i London fick vi upp ögonen för belysning. De är grymma på utomhusbelysning - annorlunda belysning. De lyser upp byggnader, träd och blommor. Uppifrån eller underifrån. Och skapar vackra miljöer. På ett helt annat sätt än vad vi svenskar gör. Vi försöker göra det här ute lite granna. Nu avvaktar vi med permanent belysning då vi ändå måste gräva upp vissa delar av tomten för kabel-byte. Men tills  dess gör vi det bästa vi kan med lösa ljusslingor. Några från bl a Granit & Ikea (som har de solladdande lamporna | så bra!). Finns inget bättre än att titta ut sent om kvällen, när det är klosvart ute, och se träden upplysta. Mys.

Nu ett glas vin och lite mys i soffan, framför sprakande kamin. Lite trött efter en hel dag ute i strålande solsken och 17 grader varmt. Mmmm ....

5 kommentarer:

 1. åh gud så härligt det låter! Jag vill också ha ett sommarställe :) Och det finns väl inget bättre än att njuta i soffan efter en hel utedag med massa frisk luft i lungorna!

  Kram och trevlig kväll! :)

  SvaraRadera
 2. Låter ljuvligt :)

  Ha en riktigt mysig familjehelg!

  Kram Malin

  SvaraRadera
 3. När du skriver och fotar så här....då blir jag sprallig och vill sätta mig på ett plan och bara njuta av skärgården...som är bäst! Världsbäst.

  Å vad härligt ni har det!!

  Fota mer ;)

  Kram!!

  SvaraRadera
 4. Okej... I'm back! :) lite i alla fall!
  Mårbacka: jag måste, måste komma till blomsterna det, plantagen, eller bara bort till torget och köpa utomhusväxter. Detta går inte längre.
  Kaninlampan: så. Himla. Fin.
  Lgh: jasså, det blev inget köp? Låg det ett sovande barn i ett rum? (skrattade så åt det, länge)
  Skålen: är det tryffel?!?! Eller Brainflakes i vatten, blärk?!?

  Kraaam

  SvaraRadera
 5. HÄRLIGT!
  Vi bygger nytt i norra skärgården. Jag hoppas verkligen att vi snart kan flytta in och i alla fall sova där.
  Nu har skrytit lite om dig ;-)

  SvaraRadera