lördag 7 april 2012

PÅSKAFTON | UTOMHUS

så här långt har våra påskliljor kommit i rabatten ...

julrosen blommar dock galet mycket nu.

vår fina (& guldiga) trädgårdstomte misshandlades visst lite i vintras !

Vi sov länge, denna påskafton. Och solen strålade från en klarblå himmel. Fortfarande alldeles för kallt, brrr minus en grad liksom. Efter en lång morgon hasandes omkring i pj's och fårskinnstofflor gick pojkarna ner till bryggan för att fiska (marulk - hoppades Nils på! jag också.). Jag hakade på grannarna på en riktigt lång promenad. Så skönt. Speciellt i dessa omgivningar. Utmed hav, på klippor, i skogar och över ängar. Slingriga skogsvägar, knastrande grusvägar och upptrampade stigar över fält. Livskvalité. Tyvärr blev det ingen marulk till lunch (!!) men väl Makens pannkakor. Med sylt & grädde.

Efter en stunds vilade inne satte vi igång. Igång med trädgården. Maken älskar ju (som ni vet) att elda. Och eftersom vi har en himlans massa löv som behöver eldas och dessutom ris & stockar efter alla de 15 träd vi fällde förra hösten. Så vi har att göra - vad gäller eldande. Och vi satte igång - ordentligt. Och mitt i allt kom grannarna med äggtoddy - ja, för en påsk utan äggtoddy är ju ingen påsk. Som avnjöts i solen och värmen från brasan. Sedan gjorde vi ett sista ryck igen. Och till middag blev det grillade hemmagjorda hamburgare (utomhus-grillade!).

Nu har vi badat bastu och blivit av med "rökt-sik"-lukten. Kroppen känns sådär härligt fysiskt trött efter allt lyftande och bärande. Och all frisk luft. Aaaah! Nu ska jag dricka ett glas vin & äta ostbågar framför den sprakande brasan och snusa lite på Maken. Gissar på att jag snart somnar framför något på tv:n.

All tid utomhus.
Älskar't!

1 kommentar:

  1. Vilken härlig dag ni haft.
    God fortsättning på Påsken!
    Kram J

    SvaraRadera