torsdag 5 april 2012

GLAD | PÅSK

Just nu är jag inte den mest fokuserade mamman. Jag har haft lite mer än vanligt på jobb & annat som tar mitt fokus. Barnen märker det så klart. Men så är det ibland. Och varje kväll när jag går och lägger mig (trött & lite ledsen för att jag inte tog några extra minuter med barnen) så tänker jag på vilken enorm (enorm !) tur jag haft / har som ändå fått vara (får vara) så mycket med mina barn, tack vare det beslut som Maken och jag har tagit vad gäller våra jobb.

Och hur pysslig & kreativ jag än må vara (vanligtvis) så får jag aldrig till det där pyntandet och pysslandet inför högtiderna. Är inte det lite konstigt! På något vis så känner jag bara att det känns 'onödigt'. Köpa massa saker som bara tar plats. Och upp ska det i hela lägenheten för att bara några dagar senare plockas ner igen. Och det jag tyckte var fint förra året är inte alls lika fint i år. Jamen ni hör ju. Stackars barn! Som inte upplever allt det där pyntet och storheten med högtider - så som andra barn kanske får göra.

I måndags slog det dåliga samvetet in | så jag gick och köpte ett storpack ägg. Vi blåste tillsammans ur dem (shit vad barnen skrattade när gulan kom som en klump!) för att sedan låta barnen akvarellfärg-måla dem. Nu har jag hängt upp dem. Som en mobil. I en pinne. I jutesnöre. Häpp!

Med det önskar jag er alla en riktigt glad påsk.
Som jag ska njuta av några dagars ledighet & frisk luft.
Och god mat.
(och ostbågar)
ser ni | en påsk-version av min annars lilla, rosa  fågel )

13 kommentarer:

 1. Vilken jättebra och kul grej att göra ihop! Och sen blev det så himla fint!!
  Man skapar ju sina egna traditioner. Ni kanske blåser ägg varje påsk från och med nu. Eller påskmyser på landet. Eller nåt annat. Det hänger ju inte på pyntet. Ha inte dåligt samvete. För du har möjligheten att ge dina barn tid. Ibland mer, ibland mindre, men säkert mycket mer än många barn får... Och superkul om du har mycket beställningar:) Kram.

  SvaraRadera
 2. Tjusigt! Kul idé!
  Så är det ibland, ofokusering, men så får det vara ibland..
  Kram

  SvaraRadera
 3. Vilket fint påskpynt ni gjort! Det måste barnen älskat att få vara med och göra.

  Sköt om dig och hoppas ni får skön vila i helgen!

  Kram Linda

  SvaraRadera
 4. Hej,

  Pyssligt värre, jättefin äggmobil.
  Ville bara säga att halsbandet kom igår, så himlans fint..

  Ha en fin påsk!
  Kram // Moa

  SvaraRadera
 5. Å rara du med alla läckra idéer! Vad fint det blev med äggen ;) Vad skönt det låter med ledigt och avkoppling nu några dagar, med ostbågar också. Tror jag ska fixa en påse ;)

  Glad Påsk och kram!

  SvaraRadera
 6. Påskpyssel som de där är det allra finaste! Njut av en fin påsk nu med mycket god mat och ostbågar :)
  Vi ska nog göra thailändska fiskkakor ikväll, du inspirerade!

  ...och du, vi kanske ska försöka få till en egen liten bloggträff någon gång?

  Kram!

  SvaraRadera
 7. men åh vilka fina ägg! och jag som älskar mobilen älskar detta sättet att hänga upp dem på!
  glad påsk på dig fina du!

  SvaraRadera
 8. Nej. nej. nej. Ha inte dåligt samvete. Det är allt för många mammor som håller på med det. Du är en fantastiska mamma och tänk på allt du ger i stället för det du inte gör. Dåligt samvete ger absolut ingenting och gör att absolut ingen mår bättre.

  Vilka fina ägg och duktiga du som blåste ut dem själv. Jag tog en genväg och köpte färdigutblåsta på stans dyraste pysselbutik! :)

  Ostbågar! Vad lustigt. Det gav jag ungarna som knackade dörr förra året, Tror du de var nöjda?! I år har jag laddad upp med rikigt godis, hoppas att de kommer tillbaka.

  Kram fina du och GLAD PÅSK!

  SvaraRadera
 9. Jag känner igen miså i dina ord. Men det dåliga samvetet finns där hur man än gör. Så lika bra att tänka bort det. Vilka lyckliga ungar du har som fick göra ett så fint påskpynt med sin mamma. Underbart!

  SvaraRadera
 10. Alla ni som lämnat en så fin kommentar: vet ni; massvis med godis (MASSVIS) botade allt dåligt samvete! Haha! Nu ska jag pussa, mysa & äta lite till godis. Framför tänd, sprakande brasa.
  Stor kram till er alla!!!!

  Ps. Annixen: jaaaaaaaaa!! Pratade med Ulrika på 17doors om det. Let's do it.

  SvaraRadera
 11. Superpyssel ju och jag tycker alltid att påsken liksom kastar sig över mig, jag ligger ett steg efter konstant. Men ja, det känns ok det med : ) så vi kommer pyssla lite då och då under hela helgen istället. Vilka fina mamma/barn armband, mina killar sånt också! Må så gott o ha en skön påsk,
  Malin

  SvaraRadera
 12. just gorgeous!! i grew up doing these sorts of things too :)

  i love that you do this with YOUR kids, they are so lucky!

  SvaraRadera
 13. Oj så bra skrivet (känner så igen mig angående pyntandet!).
  Mobilen är det allra finaste påskpyntet jag sett! Glad påsk till er - så här lite i efterskott.... :)

  SvaraRadera