måndag 30 april 2012

ÅRETS FÖRSTA FISKETUR
I dag har vi tagit årets första fiske-tur. Det började med mask-letande. 4 barn och en pappa som grävde och grävde och grävde i varenda jordhög & trädgårdsland man kunde gräva i för att hitta de där förgrymmat svår-fångade maskarna. Efter en stund (och ganska smutsiga kläder) var hinken 'full' av härligt tjocka maskar (!). Laddade promenerade vi via grusvägar, in i reservatet, genom ängar och fram till havet. Till 'vår' metar-brygga. Förhoppningarna var stora. Gädda, abborre, haj, svärdfisk - snorgärs! Och det metades på - i hela 2 minuter. Då kom de på att fikakorgen var med. Och så var den fiskelyckan över. Hahaha! 4 små barn i åldrarna 3,5 till 10 år - så mycket fantasi & så mycket lek i kroppen. Papporna stod och filosoferade över spöna. Mammorna satt i strålande sol & klarblå himmel och babblade över sin kaffe om allt och ingenting. Men ingen fisk. Däremot massvis med pinnar & grenar. Magiska pinnar, som de små plockat på sig i skogen och kånkade hem för att bygga magiska hus. Som sagt, fantasin är det inget fel på.

Resten av dagen har vi suttit ute på vår altan. I strålande solsken. Klarblå himmel. Säkert 17 grader. Ätit sill-lunch. Fikat kakor. Babblat på massvis. Tittat på barnen som lekt som bara attans. Ljuva Valborgsmässoafton. Nu har våra vänner återvänt in till stan. Här eldas det i kaminen och dricks ett glas vin - efter en härlig älggryta.

Önskar er en riktigt härlig Valborgs-kväll! Och jippi. Vi är lediga i morgon också ...


5 kommentarer:

 1. Va ser anemoner ur som blötlagd bran flakes?! Man lär sig nya saker hela tiden!!

  Japp, storasyster är megadunderstolt. Skitgulligt faktiskt, trodde inte det kunde få plats så mkt kärlek, hur ska man toppa det här?

  Ha en fin Valborg!! Er ö ser helt ljuvlig ut!!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Visst är det underbart med en dags ledighet till! Och underbara är dina bilder. Sommar sommar sommar, hurra snart är den här!

  SvaraRadera
 3. Å vilka härliga bilder:)

  Och skönt med ledighet, är själv på väg till jobbet snart. O finaste, armbandet har kommit fram och sitter som smäck, den vill inte lämna armen nu ;) Tusen tack. Sorry att jag inte hunnit och svara än, men du kan vara lugn den kom fram och jag blev så glad:)

  Önskar dig bästa starten på nya månaden! Stor kram

  SvaraRadera
 4. Härliga bilder, mysigt med en fisketur kram

  SvaraRadera