fredag 2 mars 2012

HE'S ON FIRE
Min kära Make älskar att komma ut till vår stuga på ön. Och idag var lyckan total då vi kunde elda bort en massa ris som legat på tomten under en längre tid. (ja'a, han älskar att elda). Faktiskt ända sedan vi fällde träd - för typ 1 år sedan. Tillfälle att elda har inte tagits, då det passat. I angränsning till ett naturreservat får man vara extra försiktig.

Och för kanske tre år (!!) sedan köpte min Make ett nytt objektiv till min Nikon, så att jag skulle kunna ta riktigt fina närbilder på mina smycken. Ett Nikon 70-300mm f/4.5-5.6G AF-S VR NIKKOR. En väldigt generös och snäll gåva. Jag testade det EN gång och ratade det totalt. Gillade inte. Fattade inte. Blev nog lite fel objektiv. La tillbaka det i sin låda och gömde undan det i vår tv-bänk. Så! Men så kom jag på det häromdagen att: "ja, just det ja, jag har ju ett splirrans nytt objektiv liggandes - kanske ska jag sälja det och köpa ett annat. Ett mer passande!". Men det vore ju ganska dumt att inte läsa lite om det först och kanske testa det. Så det gjorde jag idag. Och wooohooo! Vilka attans härliga bilder! Vilken zoom & vilken skärpa! Jag kanske bara måste vänja mig vid något nytt och LÄRA mig hur det fungerar.  Ja för {hrmpf} det är inte min starka sida. Tålamod, alltså!

Så medan han eldade gick jag gick omkring och fotade barnen, elden, ljungen, mina Granit-lampor i eken och smält-isen. Jag måste öva och läsa på lite till ... Sedan ska jag testa att fota mina smycken med det. Så får vi se om det kan fungera. Eller vad tror ni, har ni tips på objektiv till min Nikon D40x som är extra anpassande för fotografering av smycken? Mottages gärna ... Kanske ett AF Micro-Nikkor 60mm f/2.8D?
  
Nu ska vi äta taco-middag - framför tv:n. Vår specialitet här i stugan. Och så ska vi kolla på Amigo. Och fredagsmysa med ostbågar. Gah! Älskar't!

NJUT AV ER FREDAG! 

5 kommentarer:

 1. Men å, så härligt. Jag blir pirrig och vårlycklig när jag ser dina bilder!

  Vilken tur att du tog fram objektivet igen - det här måste du göra om ;)

  Jag får lust att elda nu, vara ute på vår lilla ö...


  Vilken skön fredagkväll med riktiga fredagsklassiker xx

  SvaraRadera
 2. Vilka otroligt fina bilder. Att åka till stugan lät mysigt. Har ni den kanske i Trosa?

  Trevlig kväll

  SvaraRadera
 3. Gu så härligt vårigt! Jag vill också elda lite gräs och sånt.... Ha en fin helg! Kram Elina

  SvaraRadera
 4. Låter som en riktigt härlig fredag! Verkar som att ni har stugan nära stan - skönt!!! Vi har vår en bit bort och åker alltför sällan ...

  SvaraRadera
 5. lotta: vår = lycka! haha. ja en riktig fredagsklassiker. det är nils som hört att ALLA andra äter tacos på fredagarna så då vill han det också ...

  Mammaxtre: näe inte trosa- andra hållet i norra skärgården. men jag älskar trosa. så pittoreskt och härligt. vi åkte massvis dit då vi inte hade vår stuga och ville andas frisk luft. bodde på något schysst litet butique-hotell. bor du där permanent? lyllosa dig i så fall.

  elina: här var det mer än gräs som eldades. trodde nästan lill-stugan skulle ryka med. hahaha! men visst är det vårigt med eld-lukten. och röken som stiger upp som värsta indian-symboler. ni ser på bilderna att allt är lite i dimma ;)

  Postadress Torslanda: stugan ligger i stockholms norra ytter-skärgård, så det tar oss ca 1 timma och 15 minuter att åka. och vi tycker det är värt att åka hit. så lugnt och mysigt. och så miljöombyte. och fina grannar att hänga med. maken pendlar t o m hela sommaren. efter 3 år i london är det som vanlig pendling ;)

  SvaraRadera