söndag 4 mars 2012

EN STRÅLANDE (men kall) DAG UTOMHUS

1.
2.
3.
4.
5.
7.
8.

1. Vaknade sent. Klockan nio. Och då sov barnen fortfarande. Och mös lite framför sprakande kamin för hu vad det var kallt. Termomentern stod på -5. Himlen var alldeles knall blå, så frisk & vacker. Och träden alldeles rimfrostiga. Så här såg det ut när jag kikade ut genom altandörren. Vilken dag!

2. Maken och barnen fortsatte sitt byggande av gitarrer. Ja, för det ser ju alla (med lite fantasi) att detta är en gitarr som Busen håller i. Ja, strängar ska knytas på nästa gång vi kommer ut. Och ni vet de där man stämmer gitarren med. Så klart! Sedan är det bara att rocka loss.
Vackert grytunderlägg eller ostbricka om inte annat. Älskar trädets ådringar. 

3. Jag fortsatte testa mig fram med mitt objektiv. Och min skarpt rosa lammullströja (från engelska TM Lewin) hittades i stug-garderoben och fick nu följa med hem till stan igen. Oj. Den ser verkligen rosa ut nu i det starka solljuset som skiner in i vårt 'solrum'. Och jag har den instoppad för att jag absolut inte ville ha en glipa, brrrr ... (fult så det skriker!).

4. Sedan gick vi ner till havet för att äta lunch. Wienerkorv med bröd och varmsaft (så klart). Och så tittade vi på alla som åker långfärdsskridskor och jag sitter och ojjar mig över att havet är öppet bara en bit ut ifrån där de åker. Men jag förstår njutningen, speciellt en dag som denna (och med mycket respekt för havet). Och så satt vi och dinglade med benen på bryggkanten och längtade lite så där extra mycket till sommaren. Då det tydligen kommer ligga en lite större & en lite snabbare båt vid vår brygga. Då vi kommer tjuta av skratt när vi tar sats och hoppar i från bryggan. För att vi är så där varma av solen. Och för att havet är så härligt! På sommaren!

5. 6. 7. Sedan gick jag bananas med kameran och älskar alla vackra detaljer i skärgården. Slitna bryggor. Fastfrusen vass. Och 'vår' faluröda fiskebod med Esso-märket. Uppe vid strandkanten.

Och så promenerade vi hem igen. Packade ihop oss. Och nu är det prepp inför morgondagens jobb, skola & förskola. Herre gud. Bosse har sin första dagis-dag på 4 (!) veckor. Så vi (läs: jag) är så redo för morgondagen ... vardagen. (Det du Lotta!)
--------------------------------------------------

Och en liten påminnelse. Imorgon klockan 18:00 stänger utlottningen av 2 BRAIDED GOLD armband ... så skynda på att tävla. Och tipsa vänner. Och önska er färger. Och vad säger ni? Ska båda armbanden gå till en eller ett till två vinnare? Nu har vi lite att tänka på tills imorgon.


7 kommentarer:

 1. Kär kär kär i dina bilder från er ö!!

  SvaraRadera
 2. Bryggbilden, världsklass!

  SvaraRadera
 3. Tack för fina kommentaren! Sköna bilder du visar. Älskar med detaljer!

  SvaraRadera
 4. Fina bilder från fin liten stuga!!

  BTW, 2 Vinnare tycker ju jag;)

  KRAM!

  SvaraRadera
 5. Vilken dag- så härliga bilder- brygga och allt!!! Kram

  SvaraRadera
 6. Ojojoj, vilket härligt ställe. Vilken lyx att kunna ha det som tillflykt när man behöver byta miljö - underbart!
  Ps. plastblommor är helt okej, och de var väl inte så tokiga?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilka underbara bilder. Mentalt tog du mig till landet :-)

   Som svar på din fråga så bor vi inte permanent i Trosa. Vi skulle kunna göra det. Men, jag orkar inte pendla till jobbet. Så jag nöjer mig med att vara där så ofta som vi bara kan.

   Miljöombyten gör en gott.

   Ha en fin kväll

   Radera