måndag 13 februari 2012

FABRIKEN OCH GLAS I INREDNINGEN
Jag har länge tänkt att jag ska försöka 'ta mig in' i Fabriken. För att det är så fina teman och för att jag skulle vilja ha ett ställe att tanka inspiration på. Kanske få en puff i rumpan för att ta mig för saker här hemma. Nu är ju inte jag en renodlad interiörsblogg. Men jag älskar vackra saker och att ha det fint omkring mig. Gillar vackra miljöer. Och vet vad jag själv vill ha. Jag skulle inte säga att jag har en renodlad 'stil'. Kanske mer så att jag köper saker som jag tycker är vackra. Sedan hittar de sina platser här hemma. Eller i stugan. Och så skapas väl vår stil, antar jag. Så i min blogg hamnar mycket saker som jag tycker är vackra. Ofta ljusa, enkla, vackert tillverkade. 

Temat den här gången hos Fabriken är "Glas i Inredningen". Smålänning som jag är så älskar jag glas. Har alltid gjort & kommer alltid att göra. Minnena från förr, som liten, på alla dessa glasbruk vi besökte. Fascinationen hur glas blir till och hur otroligt vackra saker man kan tillverka av glas är stor. Och jag minns hur det lät när glaset klingade i vinden då de hängde på rad utanför hyttorna. Ni vet namn skrivna i färgat, vackert glas. Klinge-li-kling-kling-kling. 

Jag har mina favoriter, Ingegerd Råman (speciellt hennes vackra dricksglas & karaffer), Alvar Alto (hans vaser!!), Antonio Citterio (hans vackra vinkaraff), Alfredo Häberli (hans vackra glas), Harri Koskinen (ljuslyktor to die for). Och många, många fler. Jag älskar kristall. Jag samlar på mig vackra slipade kristallglas. Jag suktar över mammas tunga kristallpjäser till vaser. Och drömmer fortfarande om att få mitt namn i munblåst, färgat glas (gärna grön).

Och jag gillar Åhlens handblåsta glas. Just nu deras vackra glasbehållare. Som jag samlar mina snäckor från Mauritius, Maldiverna och USA i. Som jag njuter av varje dag. Jag har även deras kupor av glas, som jag stoppar de största snäckorna i och en vacker sjöstjärna som så vackert torkat. 

7 kommentarer:

 1. Vackert! Varifrån kommer fatet till glaskupan? Är det också Åhlens?

  SvaraRadera
 2. Postadress T: näe. fatet tror jag minsann är från indiska. för mååånga år sedan. men tror de har liknande nu oxå.

  SvaraRadera
 3. Jag jag har samma ide om att ta mig in jag med;)fina glas bilder. Kram

  SvaraRadera
 4. Vackert! Klart du skall in i Fabriken. Och armbanden nedan. Oj, oj så fina! Kram

  SvaraRadera
 5. Det är såklart att du ska vara med i Fabriken! Det är kul! Och Ingegerd Råman - älskart. Sen första stund, och henns golv med men en annan historia.

  Och armbanden - duktiga du! Vad bra du är, heja!

  Dina hälsningar är de raraste (gör mig alltid lika glad) och jag skulle skriva tillbaka på ditt mail och läsa här mycket oftare och skriva lika snällt. Men gaaah var är tiden?!!


  Krya på dig, kramar!

  SvaraRadera