söndag 15 januari 2012

SPRAKANDE KAMIN & FRISK LUFT

{ ute : vy från vår brygga }

{ ute : här åks det isbana }


{ vår hall - många stövlar nu i höst/vintertid. och så veden ... mmmm!}

Vi hade en riktigt trevlig kväll i fredags hemma hos Grannarna. Vi hade lite knyte och åt min 3 timmars bolognese och Fru Grannes goda efterrätt {den ska jag be om receptet på minsann}. Sedan traskade vi de 50 meter hem framåt senkvällen. Och barnen var så lyckliga & trötta. Och vi likaså efter första vardags-veckan!

I lördags var Nilsen bjuden på kalas till en klasskamrat så vi fixade en present på förmiddagen. Medan lillebror & Maken handlade. Och när kalas var slut satte vi oss alla i bilen, spelade på iPads, smaskade på lördagsgodis och körde ut till vår ö. Och oooh vad mycket snö! Pudervit snö! Så härligt. Kvällen blev som vi önskat. Sprakande kamin, god mat framför tv:n och ett glas rött. Och lugnet! Bäckmörkt & så stilla. Bara suset av vinden och knakandet i huset.

Idag vaknade vi till en ljus dag. Vi 'bakade' croissanter, drack kaffe, njöt av lugnet & vinterfåglarna utanför fönstret. Allt till sprakande kamin & tända Voluspaljus. Och så gick vi en lång promenad längs havet och imponerades av allt vatten (!) och hur dramatisk himlen var. Barnen har längtat efter snön (märker man) och rullade mer fram än gick. Och slide:ade på varenda isfläck de kunde hitta. Vi gjorde t o m en is-bana i backen alldeles hemma vid oss. Sedan åkte långfärdsskidorna på och pulkan drogs upp för lilla backen. Barnen älskade det! Och lika ljuvligt är det att komma in, rosiga om kinderna och sådär lagom utmattade. Med blöta vantar & rufsiga hår, i långkallingar & fårskinnstofflor.

Nu är vi hemma i stan igen {tyvärr} och preppar inför ny vecka av vardag. Maken reser och far. Jag har jobbsaker att ta tag i. Och barnen har ett antal aktiviteter som det ska fixas inför. Nya tag med andra ord!

6 kommentarer:

 1. Vilken söndag...vad sägs om att fylla på den med en award, hämta den hos mig;) Kram

  SvaraRadera
 2. Vilket ljuvligt liv ni verkar leva där ute på ön!
  Njut av fortsatt fin söndag!
  Kram Malin

  SvaraRadera
 3. Vilken underbar helg. Så härliga bilder, älskar tapeten i hallen..
  Ha en fin nästa vecka vännen!
  Kram

  SvaraRadera
 4. VILKEN FANTASTISKT VACKER BILD, lite Saltkråkan över den på något vis......
  Fantastiskt att bo så nära vattnet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänkte också Saltkråkan, min Astrid Lindgren favorit. Ser ut att ha varit en underbar helg. New York bo

   Radera
 5. Vilka härliga bilder, ser jätte härligt ut! Låter som ni haft en kanon helg.

  Må så gott!

  //Johanna

  SvaraRadera