fredag 6 januari 2012

SISTA DAGARNA I NYC II

{ utanför en suerfin barnbutik påväg till frullen }

{ bubbys - bästa frukost stället }

{ äntligen - den fina leksaksaffären : där smurfarna var }

{ en promenad i central park - så klart! }

{ soligt men bitande kallt }

{ nya vinterboots : lycka }

{ yogurt glass : hmmm ... intressant ! }

{ och jag kan inte sluta imponeras av vår coola utsikt över crystler building & empire state building }


Vår sista heldag i Äpplet! Bossebus börjar längta hem, jag & Nilsen skulle kunna flytta in på Soho Grand för gott och Maken han är alltid lite grumpy sista dagarna innan vi reser hem. MEN vilken dag det blev! Började med en isande kall promenad till ett frukostställe vi blev tipsade om {bästa pannkisarna i stan tydligen!} - Bubbys. Och det var riktigt najst!

Hoppade sedan in i en taxi upp till Central Park för att ÄNTLIGEN gå på leksaksaffären där smurfarna var {i filmen} - FAO Swarz. En fantastisk leksaksaffär som vi gick ett bra tag i, bland uppstoppade gosedjur i naturlig storlek {elefanter, noshörningar, giraffer - stora saker}, trollande trollkarlar, godis i alla dess former & färger och så klart pianot man kan springa/hoppa på. Är det något som USA kan så är det display - och jag faller som en fura för allt! Hahahaha! Vidare ut i kylan och en snabb promenad via Central Park. Vi letade efter vattenfallet som smurfarna kom via - och Nilsen hittade det (tror vi!). Inom några butiker och en Waitrose {denna ekologiska butik som har de allra finaste produkterna och allt ligger så vackert upplagt. varför inte i Swe?} för lite snacks till lunch.

Tillbaka ner till oss i Soho för vila på rummet. Eftermiddagen spenderade vi i Soho. Målet var Frozen yogurt till kidsen. Och så fick jag mina önskade Uggs - vintermodell - som bara är så enormt sköna att jag skulle kunna ha dem på mig dygnet runt. Detta besök tog sin tid då det verkar vara Ugg-hysteri i USA just nu! Maj gåd! Folk var som galna inne i den yttepyttelilla butiken. Men ut kom jag med mina skor. Hurra! Då var det dags för en Frozen yogurt som pojkarna lovats, brrr ... Det tog sin lilla promenad för att hitta detta ställe, men så äntligen! Pojkarna var så peppade - valde smaker, toppings och satte sig för att äta: blä! Inget för dem! Hahaha ... så kan det gå.

Vi avslutade kvällen med en smaskig pasta med ett glas rött på Cipriani. Gick hem och chillade och somnade till slut (efter att mamman kikat igenom packningen en sista gång ... det blir ju en del att packa efter 2 veckor och mycket som shoppats!). Njöt en sista kväll av den coola utsikten nattetid. Alla dessa ljus i staden som aldrig sover ... (hjärta).

5 kommentarer:

 1. Som du får mig att längta tillbaka- firade nyår där för ett par år sedan- helt underbart!! Barnbutiken ser ju spännande ut...Kram Johanna

  SvaraRadera
 2. Gillar dina nya UGGs får nog ta mig en tur till butiken! New York bo

  SvaraRadera
 3. new york bo: gå och köp dem, för de är helt underbara att ha på fötterna! de bästa vinterboots jag någonsin haft. så sköna så fötterna skrattar när man stoppar i dem ... :)

  johanna: hann tyvärr inte in i butiken när den var öppen - men visst är det fins skyltat! älskar´t!

  SvaraRadera
 4. Snygga jeans på killarna. Var kommer de ifrån? Lustigt med Pinkberry;-) det är lite sur smak över den yoghurt glassen men vi älskar den, sonen toppar med gummy bears! New York bo

  SvaraRadera
 5. new york bo: jag älskar också den där glassen. tror killarna hade gilade den i någon fruktig smak men det fanns inte (bara mocca & någon annan chokladig). gummibjörnarna fick vi med - och gillade. smakade som vitaminerna vi köpt haha!
  killarnas jeans är från HM. Japp - från tjejavdelningen :) de är liksom smalare i modellen. gillar dem också. de är från olika år och har hängt med länge nu ... kram.

  SvaraRadera