måndag 19 december 2011

NU SÅ




via *

Jaha. Sista vardags-racet innan julafton. Och något julpynt har vi inte hunnit med att göra här hemma. Suck! Julkorten blev ett par få. Bara till de nära & kära, som bor en bit bort {utomlands, typ}. Resten ska jag försöka få iväg ikväll, via email, när jag kryper ihop framför tv:n med en stor kopp glögg och några goda pepparkakor. För det har jag inte hunnit med de sista veckorna då jag suttit vid mitt skrivbord om kvällarna och smyckat & paketerat. Men nu så ...

Jag fick tillbaka mina prover från läkaren idag. Och det känns bra. Inget stort. Eller ja, jag är inte sjuk i alla fall. Så som det har kännts. MEN jag har en stor uppgift framför mig. Jag måste börja rehabilitera min kropp. Ta hand om den. Den verkar sakna att träna - att få röra på sig. Min läkare är nästan säker på att jag kommer må väldigt bra om den får komma igång igen. Jag som alltid tränat minst {minst!} 3-4 ggr per vecka tappade sugen när jag flyttade hem från London {2005}. Jag har ju den lyxen att jag inte behöver träna för viktens skull. Och så har det blivit ingenting istället. Och nu gör min kropp revolt. Den är van vid de endorfiner motionen brukade ge mig, helt enkelt. Den saknar det. Signalerar som in i sjutton att den är trött, orkeslös. Slut! Japp, kroppen den är inte dum inte. Så nu vet ni hur mitt nya liv ser ut ... {efter nyår - alltså!}. Tillsammans med en hög dos järn. Så ska nog det här bli bra ...

Nu ska jag gå och hämta hem min lilla Nilsen. Och så tar vi tre jullov. Vi ska mysa hemma en dag innan vi drar. Bara såsa runt, vila ut och packa det allra sista i morgon. Mmmmm ...

Förresten - har ni några tips på vad man inte får missa i New York? Vi kommer att bo i Soho. Och jag tar tacksamt emot förslag. Shopping. Restauranger. Caféer. Butiker. You name it.

9 kommentarer:

  1. Hej Ulrika!
    Stackars dig. Jag är precis som du. Tränade jättemkt som ung men efter barnen har det inte blivit någon träning alls. Jag behöver ju inte det för vikten skull heller men jag märker, eller har märkt länge nu, att min kropp säger stopp.
    Inte kul alls. Så jag förstår dig.
    Men varför är det så svårt att koppla av, att göra vad man vet är bäst :)? Kvinnan e konstig alltså.
    Jag har köpt klippkort på massage/kiropraktik nu och träningen ska jag ta tag i så fort våren kommer. Har jag sagt iaf :).
    Lycka till med ditt o ta nu hand om dig.
    God Jul!!!! Men vi kanske hörs innan dess.
    Jag har förresten en fråga till dig.
    Mejlar när jag får tid :).
    Styrkekramar/Jennifer

    SvaraRadera
  2. Inte alls avis på er som får lämna allt här hemma! Jag har en dunderförkylning i antågande och noll julkänsla..
    Vi kanske ses på gymet i januari :) Jag har lovat mig att hitta dit igen också.. :)
    God Jul!
    Kram
    Ulrika

    SvaraRadera
  3. Vad mysigt det låter.
    Ja, inte att din kropp inte mår så bra förstås. Kan känna igen mig.. Jag tränade väldigt mycket under hela vintern/våren/sommaren, men sen när hösten kom så har det inte alls blivit av. Jag är lat och får inte upp orken, men min kropp lider för jag vet ju hur mycket bättre jag mådde, hur piggare jag var och hur mycket gladare jag var. Jag åt bättre, ja allt går hand i hand. Behöver egentligen inte heller träna för vikten men the "shape" blev ju lite trevligare om man säger så =) Nu går jag på någonslags fikabröds diet... hm... Ska nog för första gången ge ett nyårslöfte...

    Så underbart med NY. Älskar den staden.
    NÅgra tips från mig är
    The Standard Hotel, Boom Boom Room. Hur cool bar som helst!
    Centyry21 om du orkar slåss bland en massa andra, men du har chans till riktiga kap. (Märkesoutlet där man kan hitta det mesta ibland).
    Om barnen är med såklart den stora leksaksaffären F.A.O.Schwartz och Disneybutiken på 5th.
    Sen att bara strosa runt i Soho, Nolita, Meetpacking district är ju underbart.
    Och sen att glida runt och spana inne på Bergdorf Goodman och ta en Afternoon tea längst upp i varuhuset ger en liten lyxkänsla och något som jag alltid försöker göra. (OBS - försök att sitta vid fönster ut mot Central Park..)

    Oj vad långt det blev, men jag önskar dig en fantastisk resa och en fin jul och nyår.
    Kram Jannike

    SvaraRadera
  4. Ha en superhärlig jul och nyår och samla energi! =) Ganska avundssjuk måste jag säga =) Vill också resa! Vaggar runt här och väntar på att Bebis skall komma ut så 2012 blir mycket nytt för oss också =) Resandet får vänta, ett litet tag i alla fall. Ha det bäst! Ge Cissi en kram från mig!

    SvaraRadera
  5. Hej fina fina du! Och tack för kommentarerna du har lämnat. Har haft så mycket i huvudet den sista tiden så jag svarar lite sent. Sorry!
    Såklart ska våra vägar mötas under 2012, det måste bara bli så!
    Vilken himla tur att provsvaren från läkaren inte visade något annat dumt, men lyssna på kroppen bör man. Jag har också fått tillsägelse på skarpen att jag måste börja träna. Min nacke skriker på mig och såhär trött vill jag ju inte vara. Nu får det bli ändring! Men först är det ju jul/nyår och NEW YORK för dig. Lyllos er alltså! Ha det så underbart härligt. God jul och ett gott nytt år önskar jag dig. 2012 kommer bli grymt! Massa kramar från tanten

    SvaraRadera
  6. Ja herrejisses vad kroppen säger ifrån om man inte lyssnar! Tror vi är många ambitiösa bloggare därute som inte riktigt lyssnar utan kör på med alla projekt... Stor kram till dig o din familj! Ha en uuuunderbar resa till NY!

    SvaraRadera
  7. Åh vad härligt för er att bege er iväg över Atlanten i morgon! Njut av Manhattans puls och umgänge med era vänner!

    Vad skönt att provsvaren inte visade något. Nytt år och träning 2012 kan väl inte bli en bättre start!

    Jag har egentligen massor av NY-tips men jag vet inte om de är så aktuella längre då jag bodde där -90. Har nog hänt lite sen dess, thi hi!

    GOD JUL fina du!

    Kram!
    a.

    SvaraRadera
  8. Skönt att det var bra med provsvaren...inte bli sjuk nu!

    Du, vi har en eliptical i källaren...den kan du ju börja med lite smått. Kolla Rachel Zoe Project samtidigt som du tränar...inte så dumt va!

    Kram och VÄLKOMMEN!!!!!

    SvaraRadera
  9. Alla ni som lämnat så fina kommentarer. Tack!
    Och det verkar som om vi är många som kan börja träna tillsammans nästa år. Blir bra dte här. Peppa varandra!
    Lotta - efter nyår sa jag *ler*

    Kram till dig Eden!
    Kram till dig Ulrika!
    Kram till dig Jannike!
    Kram till dig Maria O (och stort, stort grattis till det som kommer 2012!!! och vilken fin blogg du har)!
    Kram till dig Tanten!
    Kram till dig L. Blondinen - Ms Kalabalik (ha det skönt på din resa också!)
    Kram till dig a.!
    Kram till dig Lotta - du får din kram på julafton. Hurra!!! Vi ses snart! Hurra!

    SvaraRadera