söndag 2 oktober 2011

INDIANSOMMARVi är ute på ön. Och njuter av höstens härliga färger och godsaker. Tycker nästan bilderna talar för sig själva. Men ....

 • Syskon bus innan vi kommer iväg.En brottningsomgång hinner man ALLTID med. Japp! I alla fall om man är bröderna Bus.
 • Skogspromenad med svampplock och fika-stund i en skogsglänta. Ni vet i vår skog med den mjuka mossmarken. Där man bara måste köra ner fingrarna för att känna efter hur vacker vår natur är. Barnen leker att de är på äventyr. De plockar svampar, de analyserar vilken svamp det kan vara {eftersom stora nöjet om kvällarna är en svampbok som momo köpt till Nilsen} och de låtsas vara fåglar som gör olika läten. Skogen är bra för oss alla.
 • Lövräfsning av alla eklöv som virvlat runt på tomten {maken kör lövblåsen & Nilsen räfsar ... }. Jag satt och läste Plaza Interiör och ville flytta in i Mokkasin Sofia's fina hus. Maj gaaaad, så fint hem! Men det visste jag ju efter att ha läst hennes blogg under en längre tid. Fabulous! Alltihop. Och hennes butik.
 • En korg med trattisar att fin-rensa {det mesta rensar vi direkt när vi plockar dem}. Men med två Indianer som kastar svamp i korven så kan ett och annat tallbarr eller moss-bullar följa med hem. Man  vet aldrig så noga.
 • Vi grillade lammkoteletter. Ute! På grillen! Som vi marinerat med kryddorna som fortfarande växer ute på kryddlandet ... Och lammköttet. MY GOD! Det kommer från småland, från mammas väns gård, och är det mest fantastiska kött man kan äta. Visst tänker man till en extra gång när man äter det (de är ju så söta). Men det är som smör, smälter i munnen. Och det är miltals från en lammkotlett man köpt hos en slaktare (köpt i en mataffär går inte ens att jämnföra med, ska jag aldrig mer köpa ... ). Heja närproducerat & småskaligt!
 • Vi har njutit av vår nya vedkamin. Jamen hur härligt är det inte att sitta en lördagskväll, mitt  ute bland naturen, tända brasan och höra hur den sprakar, tända alla ljusen, kolsvart ute, dricka ett glas (extra) gott rött och dessutom med fina maken. Det är livskvalitet! På hög nivå!  

Idag ska vi njuta lite till av naturen. Boka vår resa till USA och mysa med trevliga middagsgäster. Och så ska jag paketera lite smycken. I veckan kommer en nyhet i little.u shopen. Det är lite rosa ... och för något gott.

Hurra! 
För HELGEN!

2 kommentarer:

 1. Mysiga bilder:)

  Å vad spännande med rosa är de för denna rosa månad kanske;)

  Du fick mitt sista mail va?

  Många kramar

  SvaraRadera
 2. Underbara helgbilder! Mys!
  Tack fina för kommentaren du lämnade hos mig. Värmer massor :)
  kram tanten

  SvaraRadera