söndag 5 juni 2011

EN SKÄRGÅRDS(LÅNG)HELG

Jamen vilken ljuvlig helg vi har haft. Solen har gassat.  Alla växter har fullkomligt exploderat i full blom och grönskan är så vacker i skärgården. Vi har njutit tillsammans som familj, vilket vi njuter av extra mycket ute på vår ö.

Maken var tvungen att åka in och jobba på fredagen. Då passade jag och kidsen på att cykla ut till klipporna 'längst ut' för att sitta och dingla med benen, utforska klipporna, låtsas fiska lite med vass-strån och så klart fika. Innan vi åkte hem och lagade pannkakor med extra sylt och allt. Mmmm ...
Då Busen vilade passade jag och Nilsen på att klippa gräset och fixa i ordning i stugan lite. Älskar att fixa ute på tomten. Göra det så där naturligt fint. Sedan var det dags för vattenspridaren. Och lagom till grillning & middag körde momo & mofa in på uppfarten. Härligt! Maken kom runt halv åtta, kvällsdusch och barnen i säng. Sedan kunde vi vuxna sitta och snacka lite innan vi kröp ner i de svala lakanen.

Lördag & lyckan var total då vi hörde glassbilens melodi. Vi (jag & Nilsen) satte oss på stora stenen vid grusvägen och väntade & väntade OCH väntade & väntade i solens sken och till slut så kom den. Jippi! En glass slank ner och vi var redo för abborre-metande på stora bryggan i reservatet. Vägen dit är ljuvlig, genom ängar och grusvägar kantade av ungkossor och får swishar man fram backe upp & backe ner. Inte ett napp (jo Nilsen fick en snor-gärs) men ändå lycka att sitta i stekande sol vid havet och dricka en kaffe & äta en kaka. Sill & potatis till lunch och så lite mys. Sedan arbetade vi hela familjen som tokar - vi lånade grannens vedklyv och fyllde vedboden till brädden. Så härligt & så vackert med staplad ved. Grillning till middag, besök av grannen, kvällssurr och så sängen. Trötta och nöjda.

Idag - in till stan för att fira Flisans 1-årsdag.

Hoppas ni har haft en lika rogivande och härligt solig helg som jag.
En dag till off, sedan kör vi så det ryker i vardagen igen ... tills dess bjuder jag på lite bilder från vår helg. Kram, u.1 kommentar:

  1. Ljuvliga bilder! Skärgården och klippor som era är fantastiska. Åh vad skönt det måste vara och ha så nära ut!

    SvaraRadera