måndag 2 maj 2011

SOLIGA VALBORGVilken ljuvlig helg vi har haft! 
Hur var er?

Helgen började med fredag ... ni vet att jag älskar fredagarna!
Jag & momo tog med oss barnen ner för att gå en runda på stan. Hennes sista dag i storstaden. Busen väntade tålmodigt utanför Indiska medan momo tog ett sista varv. Dagen till ära hade han valt sina kläder helt själv! Japps! Hem och packa, handla inför helgen och äntligen pysa ner i soffan och bara slö-kolla  och snacka lite med sin Make. Härliga fredagar!


I lördags åkte vi ut till vår älskade ö. Sa först hejdå till momo som skulle åka hem till Småland. Saknar henne redan.
Mmmm, äntligen! ÖN! Som vi längtat. Alltid när vi kommer ut är det som om ett lugn kommer inom oss - också får jag kli i fingrarna när jag ser stugan och tomten. Det är sååå mycket som vi vill göra. Stugan ska byggas ut, få ny altan (tills dess ska jag 'låna' Lugna gatans fiffiga idé och måla den vit, så fint!) med ett conservatory (inglasad veranda) på. Stugan ska målas om i vitt och så ska det ena gästhuset rivas & bytas ut till en nya friggebod modell större. Vi letar efter en fin lekstuga som ska byggas & inredas till kidsen och en klätterställning fixas. Jaá ni hör ju ... Massa att fixa!

Vi hann precis packa in, krama om fina Grannarna & tjattra lite, plocka undan och så vid lunch kom fina Familjen Fabrik ut för att fira Valborg med oss. Korvgrillning till lunch, kaffe på altanen i härligt värmande sol och så en prommenad ner till havet. Ljuvligt! Hela eftermiddagen lekte kidsen ute på tomten, Chico jagade löv och vi vuxna satt och njöt på altanen, snackade skit och bara mös (och åt typ 100 dammsugare!). Så härligt! Hemmagrillade hamburgare på grillen och ett glas rött fick avsluta dagen inne i 'solrummet' (tillsammans med ett Voluspa - tack!). Vilken dag!

Igår (söndag) röjde vi hela tomten på löv (vi kom på att snön kom så tidigt så vi hann inte räfsa undan innan), eldade i tunnan, Maken sågade träd som vi fällt och jag låg på knä i rabatterna. Samma växter som planteras år efter år. Jag har mina favoriter.LAVENDEL, hur vackert är det inte! Murgröna i olika modeller & former, rosor, rosenbräcka och det fina gröna gräset som får rosa tuffs-blommor. Och så klart min vintergröna buxbom i vackert klippta bollar. Och så mina 'grodblad' (som jag aldrig minns namnet på) ...
Nu är stugans naturtomt vacker igen och redo för en riktig vår & sommar. Det känns skönt.

{ dagens arbetsplats - barnens skrivbord }

Idag är det jobb, jobb, jobb som står på schemat!
Och jag tänkte ge ett bra pris på ett av mina smycken idag. Så ni blir sommarfina nu i sommar.  ... så titta in senare vettjá!

3 kommentarer:

 1. Man tackar :-). Och guu vilken skön helg ni verkar ha haft. När vi flyttade till hus sålde vi vårt lilla sommarställe för hur hinner man med två hus? Ibland saknar jag den där känslan, som man bara fick när man kom dit. Tystnaden, alla dofter som omger en. Och den totala känslan av ledighet. Precis samma som ni verkar känna. Låter härligt! Fin dag idag och ser fram emot vad du ska bjuda på för något erbjudande till sommaren... Kram!

  SvaraRadera
 2. Camilla. Ja två hus är lite mycket, förstår jag. Vi har ju valt att bo kvar i stan - eftersom jag jobbar hemifrån och älskar staden. (Är du fortfarande hemma med barn?) Och då är stugan ett andningshål för oss. Vi kommer nog i o f behålla vår stuga tills den dagen vi dör. För vi älskar den så. Den är vår lilla pärla, mitt i havsbandet. Haha!
  En riktigt härlig dag idag, men jag är mest stressad över att jag har så många to-do:n på min lista. Gah, först var Nilsen hemma en vecka då han var sjuk. Sedan var mamma här förra veckan vilket gjorde att barnen var hemma mycket de också. Och så åker vi till London på torsdag. När ska jag hinna med alla saker! Hahaha ...
  KRAM & njut dagen!
  u.

  SvaraRadera
 3. Love the outfit!!! Super!

  SvaraRadera