måndag 21 februari 2011

LONDON


What a lovely weekend jag har haft!
Jag reste i tidigt i fredags morse (znark! speciellt efter en natt med en Buse som inte ville sova) och landade i London redan 09:30. Hann inom min bank och aktiverade uk-bankkortet på vilket jag 'hittade' £700 på!! Så trist då ... Jag mötte sedan upp kompis Fröken London! Åh så skoj att träffa denna kära vän igen. Fröken L och jag lärde känna varandra då jag fortfarande bodde i London och min Make flyttade hem till Swiiiden i samma veva som hon flyttade dit. Perfekt! Vi hade mycket skoj tillsammans!

Vi började med en god Wagamama lunch. Jag älskar deras Chicken Katzu. Älskar! Och deras Äpple & Lime juice. Och deras Edamame. Mums! Vi satt där och babblade så länge vi kunde innan hon var tvungen att gå tillbaka till jobbet. Så var det dags för mig att 'göra-London'! Jag började med en latté på Pret för att vakna till och komma i rätt London-feeling! MmmmMmmm ... 

{ för mig en riktig london-latte (snygg tumme!)}

{ känns mysko att handla svenskt i London. men oh så mycket najst }

{ pling-plong-town : en härlig feeling }

In på Anthro, in på COS, in på Liberty, in på GAP, in på COS igen. Shoppa, shoppa, shoppa. Oj vad tungt det blev att bära på allt. Och så begav jag mig via Soho & China Town mot Covent Garden där min bästa beadshop ligger. Spenderade en evighet bland alla pärlor, kedjor, hängen och hämtade till slut upp min förbeställda order. Så mycket härligheter. Tyvärr var inte allt som jag tänkt mig, men jag ska nog kunna komma på något bra även med de sakerna. Var tvungen att plocka på mig lite saker i lösvikt också för att känna mig 'nöjd' innan jag gick ut genom den blå dörren ... (älskat b.t.w alla dessa färgglada dörrar som de har i UK, de gör mig glad.). Gick via Leicester Square & Piccadilly tillbaka mot Regent Street och hittade inom Barbour-butiken. Spanade in, klämde på & provade den jacka jag alltid velat ha. Hittade dock inte rätt färg och storlek. Kände mig dessutom ganska nöjd och hade jäkligt ont i fötterna efter en hel dag på gående fot. Jag nöjde mig runt halv 6 och gcik mot Fröken L's jobb, hittade ett Starbucks mittemot och satte mig i en av deras lovely fotöljer och åt en fruit bar & drack en Vanilla Rooibos (mitt absoluta favvo tea). 

{ covent garden : i like a lot }


{ prova, prova, prova . som vanligt ingen 'modeblogare' }

{ vanilla rooibos tea grande }

{ delicious oat flapjack }

Fröken L hämtade upp mit och vi drog hem till henne. Att vi kom hem till hennes mysiga lägenhet var ett under för mina fötter var så ömma nu efter allt prommenerande under dagen. O.M.G! Dessutom kände jag mig helt slut. Lite sömn och full ruljans hela dagen. Ville bara sjunka ner i hennes soffa, snacka skit och dricka ett glas vin. Sova! MEN efter ett glas vin, lite skitsnack OCH en DUSCH så var jag på G igen och vi åkte för att avnjuta en najs middag på Yauatcha i Soho. Ett väldigt trevligt ställe - men fy sjutton vilken dålig service och maten var inte den bästa kines vi testat, så no-no more times! Hem och sova runt midnatt ... (äntligen!).

{ en 'snorig' dimsum }

{ fina Fröken L : en pingla, eller hur! (ser ni boho-chic örhängena!)}

Lördag och en nya dag att vaka upp i London - det regnade, så klart! Det känns faktiskt som min andra hemstad. Vi bodde ju trots allt 3 år i London och eftersom jag inte 'jobbade' de första 10 månaderna som vi var där så hann jag prommenera så mycket och lärde verkligen känna stadens alla hörn. Känns så hemtrevligt då jag är tillbaka. Sedan hjälper det till att ha en så fin vän kvar i London som dessutom bor väldigt mysigt i Wapping. Vi började dagen med en Starbucks latté - prommenerade hela Bond Street. In och ut i de lyxiga butikerna och drömde oss bort (fick vackra smyckens namn nedskrivna på lappar för att överlämna till Makarna ... hahah). Ett självklart stopp på 'Mullan' men jag är inte alls imponerad av deras nya kollektion, för mycket brand för mig med de nya stora guldiga plattorna mittfram! Jag gick istället och shoppade min Barbour Bedale Olive Green jacket med foder - och älskar den. Längtar tills jag kan ha den på mig i vår! Det komiska är att jag valde att köpa barn-storleken för de vuxna storlekarna börjar på 36 - det är för stort för mig. De ser dock precis likadana ut (några små skillnader). Haha!

Vi hamnde sedan på Selfridges där vi strosade, luktade, tittade, klämde, shoppade och njöt innan det var dags för en Wagamama-lunch (igen! jag vet, i love it!). Där satt vi och snackade om livets allvar. Fina Fröken L! Du är värd världen! Det vet jag att du vet!
Sedan var det dags för ett glas skumpa på det här helt fab stället (off Bond street) - Mews. Gillar 'deras' ordspråk:
Efter ett glas bubbel och ännu mer snick-snack var det dags att röra sig hemåt MEN först var vi ju bara tvugna att ta en tur inom det ställe som måste vara det mest hypade ställe in London just nu: Ambercrobie & Fitch. O.M.G! Herre gud! Vad! Mycket! Folk! Inte en chans att man skulle kunna handla något där ... så vi insöp lite parfym och vackra magmuskler och lämnade 'da place'. Hem och vilade fötterna. Och så iväg igen mot Chelsea, och en mysig UK-typsik middag på Tom's Kitchen. Mycket god mat och trevlig stämning. Oh what a lovely day!

{ gott lamm - men oh så mastigt }

Söndag och sista dagen i London. Vi tog sovmorgon. Stackars Fröken L var ledsen. Vi tog det lugnt, jag pressade ner alla mina nya 'vänner' i väskan och handväskan för att slippa checka in. Det gick med stor möda. Och så drog vi med oss allt för att ta en sväng på stan - igen! Vi gick en sväng på Liberty, en sväng på COS och jag hittade en fin present till min mamma som fyller år imorgon. Skönt! Och lite tilll till mig ... haha! Och sedan slog vi oss ner på Starbucks för lite lunch och mys. Jag hann med både en Latté och och en vanilla rooibos och en fruitcake och en chocolate brownie - och så hann vi avverka en rad samtals-ämnen (igen), innan jag rörde mig upp mot Paddington och Expressen för att att runda av denna härliga weekend och flyga hemåt.

Vilken mys-pys weekend! Och vad mysigt att få tillbringa den med dig fina Fröken L. Du vet att jag hade det mysigt (oroa inte dig, that's what friends are for). Nu är början på nå´t bra (hur det än blir) - jag lovar!

{ en av alla dessa goda Starbucks jag hann dricka i London }

Väl hemma, runt halv 11 var jag väldigt nöjd (trött) och fick äntligen pussa på mina två små sovandes beauties och en vaken & fin make! Kärlek!


Ni hör ju: London rocks!

5 kommentarer:

  1. I can't believe I missed you again, but it sounds like you had a fabulous time!! And I want to see pictures of this new Barbour Jacket. Kids size...geez...
    Miss you!
    Tamie xx

    SvaraRadera
  2. Tack för reserapporten! Känns nästan som jag varit i London själv...

    Lotta

    SvaraRadera
  3. Tamie. I know. And I miss you too. I'm so happy for you, engaged! Wiiieee! Show me the ring ... xx

    Lotta: hahaha!

    SvaraRadera
  4. Hittade hit via Lugna gatan! Vilken underbar blogg du har, precis i min smak :) Perfekt London vistelse du har haft! Wagamama är underbart, jag skulle kunna äta där varje dag tror jag. Var i London för några veckor sedan men längtar redan tillbaka, farligt!
    Ha en bra kväll!
    xxx tanten

    SvaraRadera
  5. Tant Johanna: Men tack snälla, vad kul att du hittat hit; välkommen!
    Jag läser din då & då och gillar den massvis!
    London! Ja! Älskar London! / u.

    SvaraRadera