söndag 12 december 2010

VILKEN HELG!

Den här helgen har det gått i ett!
Och därmed dåligt med uppdateringar.

I torsdags kväll kom mamma & pappa hit. Mysigt!

Hela fredagen gick åt till att preppa inför helgen då fina Nils fyllde 5 år. Kalas för familjen på födelsedagen {lördagen} och kalas för vännerna på söndagen. Jag har sytt på den där förgrymmade snögubbe-dräkten som Nilsen har bestämt sig för att vara på Lucia. Dessutom skulle Maken & jag fira Fru Ramm på fredagskvällen på Brasserie Le Rouge.

Mamma & pappa ställde upp som barnvakt och för första gången på väldigt länge kunde jag och Maken gå ut tillsammans. Så härligt! Klä upp sig till tänderna {med de få festkläder man har - och som fortfarande är trendiga} och sedan gå iväg tillsammans. 35-åringen firade med champagne och dricka under hela kvällen och vi intog en väldigt trevlig middag. En fantastisk kväll! Tack snälla Fru Ramm!


I lördags började morgonen halv 9 med HIPPHURRA för Nilsen idag, presenter och sång & så klart fyrverkerier! Nilsen öppnade sina paket {med hjälp av en mycket intresserad lillebror}. Jippi! Älskar paket!
Han fick: en pingvin som målar motiv, en rittavla som man lyser fram motiven på, självlysande-dracula-tänder, en buttricks-bajskorv, en 'tatuerad arm' och yatsi. Mormor & morfar {som var här} kom upp och gratulerade med en fantastisk present {en lysande jordglob}. Gammel-Eva & Rolf gratulerade på distans med 'ett kuvert' så Nilsen själv fick välja något. "Jag vet redan vad det blir! Ett Super Mario spel!" skrek han. "Kom nu pappa, nu åker vi och köper det!".
Alla åkte ner på stan för olika missions.
Mina missions var mer åt det praktiska hållet. Handlade prinsess-tårta & lussebullar på NK. Fick tag på kalas-påsar till kalaset. Fixade innehållet till fiskdammen. Kuvert till familjens julkort, så de kan skickas någongång. Nilsen fick sitt efterlängtade spel. Hem och vila lite, spela lite och preppa.
Sedan kom farmor Kaja. Fira Nils med tårta, sång & fyrverkerier (igen)!
Upp till LittleSis och träffa Ankan som är i stan. Visade (& sålde) Fru Fabriks kläder! Succé!
Ner och fira Nilsen igen med hans valda middag {hemmatrillade köttbullar, potatismos, gräddsås & lingonsylt} - denna gång tillsammans hela familjen inklusive LittleSis, T & Flisan. Efter det lego-byggande på högnivå. Och sedan mys med lördagsgodis i soffan! Alla helt slut!

{ Nilsens coola inbjudan till sina vänner }

Idag söndag - MASKERADKALAS på schemat! Maken & jag fixade medan barnen lekte med mormor & morfar. Städa, plocka undan och vila lite. Mormor & morfar sa hej då och körde hemåt småland.
Sedan var det dags att klä om till våra maskeraddräkter:
Maken - Skelett
Jag - Indianflicka
Nilsen - Super Mario {here I gooooo}
Busen - Woody från Toy Story
Kalaset gick toppen; skattjakt, Toy Story 3 film-visning & Maräng Swiss. Kaffe & NK-lussebullar för päronen som så trevligt stannade kvar. Alla barn var så fina i sina dräkter. Det var en mycket-mycket nöjd Nilsen som tackade sina 9 fina vänner som kom utklädda & med finfina presenter. Och det var mycket nöjda föräldrar som tackade för den här helgen när undanröjningen var klar.

{ Woody }

{ Super Mario }

Imorgon Lucia!
Det går i ett ...

1 kommentar: