söndag 26 december 2010

GOD FORTSÄTTNING!

{ mormors vackra gran }

Vi har firat jul i småstaden i småland i år. Tillsammans med mamma, pappa, littlesis, T, Flisan och min farmor & farfar. Maken tog ledigt på torsdagen {dan före dan} så att vi kunde köra ner sakta och säkert i snöstormen {som vi inte såg så mycket utav}. Väl framme fick vi god mat och packade upp alla klapparna som skulle ligga under mormors fina gran {den har alltid sett ut så här, traditionsenligt - i like.}.

Vi vaknade av en mycket uppspelt Nilsen som hittade julstrumpan fullproppad med julsnask och tidning. "Tomten kom i natt, kolla!" och så en liten Buse som härmade allt och sken som en sol. "Gooooodiiiiissssh!". Mamma & pappa åkte iväg tidigt för att fira jul med min morfar {som bor på ett sjukhem} och för att hämta hit min farmor & farfar som är över 85 år båda två och bävade inte för 15 mil i snöyra. Vi i familjen lilla.u passade på att leka ute i snön. Och herre gud vilken massa snö! Jag & maken byggde grottor och gångar i snövallen utanför mamma & pappas hus. Så kul. Kanske att vi tyckte det var roligare än barnen. Såna minnen! Men brrr, så kallt!

{ ser ni barnens huvuden sticka upp bakom snö vallen - så mycket snö! }

{ nu du pappa - nu ska du ner i snön }

{ jiiihaaaa! }

{ "gå in nu mamma - så kallt!"
kan man ju förstå, minus 15 och snålblåst.
mindre kul för en liten 2-åring som mest står stilla }

In och värma oss. Pizza till lunch. Vila lite. Leka lite. 
Sedan lagom till julbordet var fixat kom mamma, pappa, gammel-e & gammel-r hit. Barnen finklädda i vit smokingskjorta och fluga {haha!} och väldigt uppspelta för nu skulle ju faktiskt tomten komma snart. Äntligen! "Måste vi äta först! Kan han inte få knacka på nu?"
Mums, mammas goda julbord {även om maken fixade janssons - så god!}.   

{ kommer tomten nu ? äh, säger nilsen. det är pappa som är tomten! }

Så kom ÄNTLIGEN tomten. Här kommer alltid tomten först till kvällen, runt 6-tiden. Han ska ju hinna med hela Sverige innan han sladdar in i småland. Tomten var inte pappa, inte morfar, inte T och inte gammel-r ... Nilsen var lite skum på honom. Viskade: "Mamma, det där är väl inte tomten heller!" Jooo! Kolla alla är ju här och fabror M är i Kina. Mmmm ... hmmm ... krångligt! Julklapparna delades ut och HERRE GUD vad alla varit snälla i år. 


{ ÄNTLIGEN! Välkommen Ste ... eller jag menar Tomten!
Julmusik ur fickan, och "finns det några snälla barn" ... }

Vi öppnade julklappar kvällen lång. Barnen var i toppform. LillFlisan första jul!
Alla fick så fina presenter av tomten. Det provades, det klämdes, det lektes och det trollades.
Sedan dags för barnen i säng och 'gissnings-klappen'. Maken hade varit fyndig i år. Cissi tog den efter mycket frågor & knepiga gissningar. En gåva.

{ en liten nissa }

 Juldagen kom och vi slappade och tog det lugnt, mycket lugnt. Jag var lite hängig i halsen igen. Hua! Sa hej till T, littlesis & Flisan som for vidare mot skåneland. Vi andra vilade och åkte snowracer i 'stora backen' på eftermiddagen. Vi provade synen på pappas jobb och både jag och maken hittade nya bågar. Lek med alla leksaker. Bland annat labyrinten och trollerilådan. Hokuspokusfilliokus! Och Wii - så klart! Julmat på kvällen. Mys i soffan. Som juldagen ska vara {annat var det förr ... }

{ maken kom till 16! }

GOD FORTSÄTTNING!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar