måndag 20 september 2010

{ inbakad fläta =  my best friend }

Jippi! Imorgon ska jag {äntligen} klippa mig!
Kan inte ens minnas när jag klippte mig senast, men det var typ i våras ... innan Mauritius resan i april tror jag.

Mitt hår är typiskt skandinaviskt, dvs ljust/sandré, tunt, många-många fina hårstrån med en yppa självfall. Därför är det viktigt att hitta en frisör som kan klippa den typen av hår. Och det mina kära vänner är det inte många frisörer som kan. Klipper man det för rakt av så blir det hack i håret. Klipper man det för slarvigt blir det slitet på en gång. En fin balansgång. Mitt hår blir som bäst efter typ 6 veckor. Sedan är det bra i kanske 3-4 veckor, sedan blir det 'skit' på en gång. Nu är mitt hår så slitet att det ser ut som om jag har tuggummi i det - för jämnan. Och så vill jag låta det växa ut, bli ett långt läckert hårsvall {som jag redan vet att jag INTE kommer att få - men jag kan ju drömma tills jag inser det även denna gång och klipper av det kort}. Därför kör jag extra mycket inpackning vid varje tvätt, låter leave-in balsam sitta i och så fort som 17 upp med håret i inbakade flätor.
TUR att just inbakade flätor i alla dess former är höstens & vårens trend!

1 kommentar:

  1. Ååå, jag känner igen det där. Tror alltid att mitt hår ska vara sådär härligt tjockt och så ligger det platt och stripigt efter tre minuter. Har provat kort också men kände mig inte riktigt hemma i det. Uppsatt är min bästa vän:-)
    Kram /Christina

    SvaraRadera