torsdag 24 september 2009

2 dagar - miljoner intryck!

Måndag = MAGIC KINGDOM
Igår 'gjorde' vi Disney Worlds Magic Kindom, yes we sure did! My oh my! Vi var de enda som köpte våra tickets själva i de utplacerade maskinerna, så ingen kö. I Amerikat så verkar man lite rädda för sådana där self-service-machines. Lycka för oss! Och shit vad dyrt det är - jag fattar inte att folk har råd att åka dit en hel vecka. Det kostar ju skjortan. Vi hann med en café latté och så tog vi the monorail dit, bara det var ju så spännande. Väl där skulle alla väskor bli kollade, alltså kö igen! Och så kö för att komma in. Ändå är det low-season nu. Jag vill inte ens tänka på hur det är high season, måste vara hemskt! Riktigt hemskt! Nilsen var helt stum, han tittade och tittade och tittade ... och ville ha en ballong! Jag lovar; hade han fått en genomskinlig ballong med en röd mickey mouse i så hade vi genast kunnat gå därifrån med ett mycket lyckligt barn. hihi! Vi började med Tomorrowlands Area - och gick på Monsters Ink show. Den var sååå kul! Och Bosse gillade den också. OCH Nilsen & hans pappa fick vara med I SHOWEN, på storbilds-skärm och de gjorde en sång om dem. Hur kul var inte det!? Nilsen älskade det! N & J hann åka ett tåg och så dags för lunch. Burgers & fries - of course! Kanske de godaste fries jag någonsin ätir. På riktigt. Sedan åkte jag och Nilsen Tomorrowlands Speedway - uuuuiihiiiiii! Shit pommes, så kul! Så kul att han fick åka den igen med J. Dags för glass, en tur hela familjen med Tomorrowlands tåget. Sedan så vandrade vi bort mot ToonDisney. Och prickade in showen med alla figurer; Musse, Minnie, Kalle, Kajsa, Robin Hood, Kapten Krok - you name it! Och så avsludes allt med fyrverkerier. Så USA! Så Magic Kingdom!

Vi gick, och gick, köade & köade, åkte karuseller, åt glass, svettades och tillslut så tyckte vi nog att det var dags att börja dra oss hemåt. Den elaka häxan i Snövit avgjorde det hela; hon var läskig så Nilsen BAD om att åka tillbaka till hotellet. Han ville bada i vulkanpoolen. Vi gick till närmsta leksaksbutik. Jag hade lovat Nils & Bosse att de skulle få välja varsin leksak innan vi åkte hem för dagen. Bosse 'valde' den lilla underbart coola sköldpaddsungen från Nemo - han snackar: "Hey dude!"! Och Nilsen valde en Wall-E robot --- som kan kommunicera 'på riktigt' med Eva! Coolt! Vi tog en liten båt tillbaka 'hem' till hotellet. Skönt, det fläktade! Och gick på ett kick över 'havet' ... whips så var vi på vårt hotell igen. Middagen blev delicious & nutriscious på det lilla kafét. Sedan bada, bada, bada i poolen - hem och duscha och i säng. Jakob hann dock inom butiken för att köpa Eva också, pust, bortskämda barn, vi? njae! Sedan: 4 väldigt TRÖTTA familjemedlemmar somnade sött i sina sängar. Vilken dag! WOW! Crazy! Wild! Hot! ... och bortom alla drömmar!
(KalasLotta - gissa om Franka kommer vilja gå in i slottet i Magic Kingdom och bli utklädd till Snövitprinsessa- well, det kostar 'bara' $200. Låt henne! ;-) Horrible!)

Tisdag: SEAWORLD
(klicka på bilden så blir den större)
Dags för ännu en dag full av aktiviteter. Vi borde kollat in barnens status lite bättre innan vi drog iväg. Båda kidsen var ganska trötta och fulla med intryck. Och Nilsen hade inte varit på toa på 2 dygn. Det började redan på vägen dit. Gnäll, gnäll - och så varmt i bilen. Väl framme och vi började titta oss omkring. I vartenda hörn fanns en slags maskin som man stoppade i 3 mynt (2 quarters & 1 penny) och ut kom en utpressad penny med ett seaworld motiv på. Ohlalala! Dessa maskiner blev nu Nilsen absoluta bästa vänner, han ville göra ett mynt i varenda maskin. Att mamma & pappa sa nej betydde tydligen inget. Och Bosse, han ville INTE sitta i vagnen - Hade han pratat hade han sagt: "sitta i vagnen mamma, när man kan gå? Är du galen?" Vi lyckades i alla fall hitta en karta och dagens tidstabell - det är det första man ska göra, titta på dagens schema, så att man inte missar shower & när djuren matas. Vi höll på att missa THE SHOW, den med Shamu (Willy). Rusade mot den gigantiska läktaren. Nilsen ville ha en glass. OK! Bra med vätska! Men kanske inte alla färgämnen?!! Väl framme somnade såklart Bosse. Ohno! Inga vagnar tillåtna, men jag spelade dum svenska, och det funkade. Nils satt som en zombie, helt borta hela showen. Jag och maken älskade det! Wow, "there's wet and there's Shamu-wet!" Lunch - på ännu ett av dessa fab amrikanska hak med friterad mat! Friterad mat kommer inte ätas på väldigt länge väl hemma i Swiiiden, det kan jag då lova! Nilsen kunde äntligen gå på toa - och äntligen kom vanliga Nilsen tillbaka igen, från någon annan stans.Varmt, varmt, varmt - fruktasnväst varmt! Vi var som zombies, hela familjen, så vi ruade igenom Seaworld. Såg pingviner - så söta. Och mamma lyckades pricka en boll i hål så vi vann 2 fina små pingviner. Pinga & Pingu. Kidsen var stolta! Men Nilsen tyckte det var han som vunnit dem - det var ju han som ville spela spelet, inte mamma. Stingrockor, delfiner, sjökossor, sälar och vackra akvariefiskar - allt avverkades i en faslig fart. Maneter (som man eter?) var coola! - tyckte Nilsen i allafall! Inom en supermarket och hem till Tahiti (vi bodde på Tahiti på hotellet) - mer om detta i nästa inlägg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar