lördag 18 juli 2009

Sommar, sommar, sommar!

Sommar, sommar, sommar ... det är sol och salta dopp!

Nu har vi haft en veckas semester, nästan, och herre GUD vad jag älskar semester! Då får vi som familj vara tillsammans och bara njuta av lugnet här ute i stugan. Vi sover länge på morgonen (tack o lov för att våra barn sover till åtta, halv nio), vi latar oss, myser i soffan, tar en förmiddags promenad (då passar oftast Bosse på att sova lite), vi badar i havet, vi äter lätta luncher, vi softar, vi tar en ny promenad ner till havet för salta dopp och lek i sanden (Bosse passar på att sova igen) , vi kommer hem, förbereder maten, äter god middag, duschar & badar i badbaljor (Bosse ÄLSKAR att bada i sin balja - sprattlar med armar & ben bara han ser att vi går mot garaget - vi andra njuter av vårt nyrenoverade och kaklade duschutrymme, lovely), myser mer i soffan, nattar barnen (just nu ska det läsas nattsaga med pappa - bara! - och det ska vara snäcksagor. Då hittar bästa pappan på sagor om de olika snäckorna och Nilsen vet precis vilken snäcka som är vilken. Bosse är inte så lätt att natta just nu då han far som en juttaperkaboll i sängen, han vill sitta och stå och hoppa och peta på mamma och leka - INTE sova - sedan somnar han tvärt), sedan lugnt i tvsoffan - bara jag och J, mmmm - vin och goda saker och lite vuxentid. Lovely! Visst har vi det BRA!!!

I tisdags runt lunch kom Familjen L hit. Ååååh vad skoj! Nils jublade av glädje när han såg Frans. Sedan var det LEKA, LEKA, LEKA som gällde, jaáa och bråka om vem som var först, vem som vann, vem som var störts, vem som fick mat först - men däremellan lekte de så bra. Så fina pojkar, så fina vänner! Vi badade på klipporna på förmiddagarna (alla utom Herr L - badkrukan No 1) och sedan badade vi på stranden på eftermiddagarna - OCH fikade Ulrika kaka (mums!). Fru L & jag gick hästprommenaden. Herr L och J fiskade med barnen - en ynka abborre - som de kastade i. Modell mini tydligen. På kvällarna åt vi gott! Tack snälla Fru L för all god mat som du lagat!!! Herr L & J tog en fisketur en av kvällarna och jag och Fru L satt och mös i tvsoffan - åt glass, drack rosé och babblade massor, massor. Fru L är en kär vän, mycket fin vän! I torsdag em bar det av ut på havet för dem. De har ett ställe på Rummarö som de kan hänga på. Vi tog det lugnt. J & N tog båten till sundet och köpte glass och tankade båten, jag och Bosse städade stugan och sedan satt vi alla på stranden och hade det gott. Familjen F/B med vänner var också där. Sedan hade vi en lugn kväll som familj och bara njöt. I LOOOOVE min familj! Så fin, så fin! Min man är en ÄLSKLING!

Igår var det dags för en båttur modell längre. På schemat stod besök i Sandhamn där Familjen S håller till ett par veckor i sommar. Vi mötte dem i hamnen, gick upp till deras tillhåll och åt lunch där. Pizza, mumsfillibabba! Tyckte både jag och Nilsen. Han klämde en hel barnpizza, med allt på! Hungrig kille! Och så sippade han på bubbel saft - han har inte gillat det tidigare. Sedan fick jag uppleva the true Sandhamn. Vilken kommers! Vackert - men oj vad folk! Bageriet hade de mest UNDERBARA hallongrottor - wow! Mmmm, WOW! Vi tog en kaffe på bryggan innan vi skulle lätta - och vilka dyker upp om inte Jessa & co! Hela familjen Blomma kommer gående! Kul att få säga hej till dem i Stockholms skärgård - de som annars bor i Ljungby nu för tiden! Snopet! Vi packade in oss i båten, Bosse somnade på 2 minuter och vi mötte upp Herr L med Fransen igen - vi fick guidning till deras stuga. Wow, mycket pittoreskt och härligt! Barnen började där de slutade - lekte, lekte, lekte och TÄVLADE igen! Vi blev bjudna på en super spagga med kötta och en smaskig blåbärspaj som Fru L stått och lagat. Inte illa. Dags att fräsa hemåt - och båda barnen somnade av havets dunk. Bra! Så nattningen blev seg ... Vilken härligt dag! Och wow vad skoj att träffa hela familjen S igen. Tack vare Fru S' fina blogg så känns det som om det var igår vi träffades. Nu ser vi fram emot vårt besök hos dem i september. LÄNGTAR!

1 kommentar:

  1. Åh det var så härligt att ha er här!! Visst höll Hallongrottorna måttet!! De är gudomliga.

    Ska bjuda på amerikanska pannkakor och cupcakes när ni kommer i september..

    KRAMENLIKRAM

    SvaraRadera