fredag 3 juli 2009

Full rulle i sommaren

Att vara här ute i stugan är ju bara så UNDERBART! We ! Sedan vi kom ut i tisdags så har vi bara njutit och gått omkring att vi är världens lyckligaste som har detta ställe. Haha! Stockholms skärgård är verkligen helt fantastisk!
Så fort vi kom ut och hade packat upp så gick vi så klart ner till havet och badade. BosseBus är helt galen i havet - vill vara i HELA tiden och gå och gå och gå ... medan Nilsen är livrädd för sjögräset och tången plus att han tycker att det är kallt. Lilla badkrukan! Han som badade så i Mjälen. Medan J flänger in till jobbet på dagarna så har jag och grabbarna det skoj tillsammans och dagarna har hittills sett ganska lika ut. Vi sover till 8 tiden, tar det lugnt i stugan och kollar lite morgon tv. Vi äter lite mellis (frukt och kanske en macka med lingonsylt) innan vi går ner till havet en vända på förmiddagen. Vi hinner bada och leka lite innan vi går hem och äter lunch och softar lite inne. Bosse sover sin fm sömn. Och jag och Nilsen läser eller fixar lite i trädgården innan vi äter. Efter maten åker oftast en glass ner. Mmmm ... På eftermiddagen går vi ner till havet igen. Då är det extra härligt för brisen har kommit och det blir riktigt svalt i 30graders värmen. Sedan är det mycket spring i benen, upptäcka i trädgården med förstoringsglas, plocka blommor, kolla rädisorna som växer så det knakar, äter smultron och cyllar backe upp och backe ner.

I onsdags eftermiddag fick vi sällskap av Jenny, Joe & Dylan. Pojkarna lekte i sanden, Joe fixade med tången och jag o Jenny babblade lite medan Bosse sov. Sedan skulle BosseBus bara bada och blir så arg om han inte får vara i. Shit vad han skriker argt om han inte får som han vill, lillbusen. Nilsen var ganska tjurig - INGET var kul! "Inget kul!" Som han säger surt. En period just nu som är världigt grinig. Kankse saknar han barnsällskap - tror vi ska ta ett par dagar i stan nästa vecka och boka in lek med kompisar. Dylan var lite blyg för oss. Det kommer nog bli bättre nu när vi hänger här ute hela tiden. Kanske känner han av att syskon kommer vilken dag som helst!? Undrar vad det är som kommer ut ur Jennys stora, stora mage? Lillasyster eller lillebror ... jag tror syster!
På kvällen kom J hem med en uppblåsbar gummibåt. Så igår drog vi med oss denna stora båt med åror och allt ner till stranden. Umpa pumpa, pumpa, pumpa - shit vad jobbigt. Sedan en succé! Men oj, lite läskigt tyckte Nilsen - fast han satt fast i ett rep. Han var livrädd att hamna i Finland ... hahaha ... Och frustrerande att inte 'kunna' ro ordentligt så klart. Bosse däremot skulle vara där i också och helst hoppa i från båten. Full fart som ni hör. Vi åt frukt i massor igår - så varmt, så vanlig mat smakar inte lika gott. Nilsen är väldigt fasinerad av människokroppen just nu. När han åt en banan igår så sa han:
- Mamma, vet du vart banen kommer nu när jag äter den?
- Ja, i magen. [tyckte jag var rätt svar!]
- Näe mamma, i MAGSÄCKEN!
- Jaha, jo det är ju sant.
- Sedan kommer den i tarmen, den tunna alltså. Och sedan i den tjocka - och plupp hamnar den i toan ... som bajs! Hahahha ...
-Bra Nilsen!
- Japp, och i örat finns det minsta benet!
Nilsen verkar ha gröna fingrar också - hans rädisor är som pingisbollar! Supergoda och så vackra. Ska fota dem idag. Nu dags för en kaffe. Och kanske ska lill-Bosse vakna?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar