söndag 12 april 2009

Härliga Påsk! Jag läste just på min svåger Ts blogg ett mycket bra inlägg om påsken ... här! Jag håller med honom - Påsken är ju UNDERBAR!

Vi har haft ett par superduper dagar här nere i Ljungby. Ska försöka komma ihåg allt vi gjort den här veckan. Imorgon ska vi åka hem ... suck! Men det blir säkert skönt det också, komma hem och träffa alla vänner. Nilsen ör lite skeptisk till att börja på dagis igen, men väl där kommer han älska det igen. Det vet jag (hoppas jag!).

Man skulle kunna sammanfatta veckan så här:
- Solsken! Vilket väder det varit hela veckan ... I SOLEN!
- Lek i parkerna ... massor av gånger. Linbanan var lite läskig eftersom mamma tjongade på första gången, men nu är det en enkel match igen. Vi har hävt 100 miljoner liter sand i röret för att baka 'tårtor'. BosseBus har gungat, Nilsen har klättrat på diverse klättersaker, vi har sparkat boll. Igår träffade vi hela familjen 'fd Johansson' i lekparken. Vad skoj! Nils & Calle fann varandra direkt och lajjade. Nils blev kallad 'Lillfisen' - men vad gör det när en 6-åring vill lajja med en. Coolt! Andreas, Marlene, David & Maria med barn OCH familjen Tidermann med barn. Full fart & massor av tjabb! Najst!
- Nilsen har cyllat & cyllat & cyllat på min & Cissis gamla coola 3huling, runt kvarteret, till lekparker, på gräset, runt huset.
- Plingat på ringklockan ... och sprungit och gömt oss.
- Sovit länge, BosseBus har sovit ganska dåligt om nätterna men toppat det med rejäla sovmornar. En dag vaknade han klockan kvart i tio. Herre gud! Nils har velat gå och lägga sig redan halv 8 på kvällarna, han är så trött av allt bus på dagarna. Ändå vaknat ganska sent. Helt OK för en tvåbarnsfamilj att vakna efter klockan 8 de flesta mornar.
- Ätit påskägg! MÅNGA & massor av gott, rött godis. Det är det Nilsen tycker om: "Jag älskar rött godis!" Igår fick Nilsen en Lightning McQueen i sitt ägg ... en till!
- Haft besök av GammelEva & Rolf - hmmmpf, sura miner. De är gamla! Man får rycka lite på axlarna. Lilla farmor & farfar! 82 & 86 år ...
- Ätit mycket god mat och druckt mycket gott vin. Min mamma lagar SKITGOD mat!Älskar den goda maten hon lagar. Jag har nog gått upp 5 kg den här veckan. Och Nilsen också. "Momo's mat är god, jättegod!" säger Nilsen. Och Jakob också! Idag ska vi äta lamm - och kanske åka ut och titta på dem innan. Oj!
- Besökt Ica Maxi & BILEN som man kan åka i ... många gånger!
- Handlat mat & saker massor av gånger på Ica Maxi.
- Handlat nya, snabba skor till Nilsen, som bara hade sina varma Sorelboots med sig. Lite varma att springa omkring i.
- Nya jeans till J - som alltid i Ljungby. JC syr upp jeansen medan man väntar! Det är toppen med småstäder!
- Badat på Äventyrsbadet, det är helt fantastiskt här i Ljungby för små kids. BosseBus fick följa med i måndags och älskade det! han sprallade och hoppade och hans LOG med hela kroppen hela tiden vi var där. Nilsen simmade omkring och hoppade, åkte rutchkana, simmade i grottor, klättrade på aporna och åkte den STORA rutchkanan med pappa (andra gången de var där åkte de den 2 ggr). Bosse blev såklart megaförkyld efter det. Och jg äcklades som vanligt av simhallen med alla hårstrån och tygludd på golven OCH snor & annat i bassägerna! Vad gör man inte för sina barn!
- J har spelat golf, golf, golf - men inte varit någon höjdare tydligen. Mofa & J var i skåne i fredags för att spela Påsksmällen som Ankan & Macke arrangerar varje år. J kom sist!!! Come on Baby!
- Jag hann med en tjejmiddag hos Jessa, vilken lycka att hinna vara med på en av deras get-togethers. De ses hemma hos varandra en gång i månaden och bjuder varandra på god mat & dryck! Jessa bjöd på en fantastisk japansk lax med kladdkaka till efetrrätt. Mumma! Och vad skoj att få höra vad alla gör pch har det. tack snälla för att jag fick komma!!! En kalas-grej att ha en gång i månaden, önskar jag kunde komma varje gång ... Ska nog inför det med mina vänner i Stockholm!
- Ätit glass - MYCKET glass!
- Suttit på altanen & lekt i trädgården. Varit ute mycket i friska luften. Åååh vad vi vill ha hus nu! Skåne - är det inte dags att ta emot oss nu!? Måste nog (tyvärr) köpa hus i Stockholm först ... Det värmer i att se barnen så lyckliga ute på en tomt och i ett stort hus. Utrymme ... tomt ... LYCKA! Hemnet besöks flitigt nu, men oj vad svårt att veta var man vill bo i Stockholm! Kostar ju en del också. Men med en hot-shot-trader till make ska det nog gå - hahahahahaha! (sorry lve! var tvungen ;-)
Nä, nu måste jag ta tag i dagen! Men som ni ser har vi haft en TOPPEN vecka i Ljungby! Tack till Pensionat Filipson!
♥ ♥ ♥


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar