söndag 28 december 2008

Hemma igen i Stockholm - buhu!

Hej på er och god fortsättning. Nu är vi hemma igen i Stockholm, tyvärr! Det har varit så skönt att vara i väg och fira julen i Småland. Stora ytor att röra sig på och hjälp med barnen - även om Nilsen är värsta pappagrisen just nu.

Söndagen innan julafton hann vi med ett besök hos farmor Karin också där vi firade lille-jul. Vad mysigt det var! Vi fick den fantastiska korv-&köttbullsgrytan á la Karin. Nils var lycklig - och mandelmusslorna med turkisk yogurt och körsbärsmarmelad också mumma! Barnen fick fina julklappar - och vi fick likaså. Tavlan med det egyptiska konstbladet är fantastiskt!

Sedan var vi hemma på måndagen, fixade de sista julklapparna och packade i lugn och ro. Det var perfekt att vi hade några dagar för oss själva innan vi satte oss i bilen på tisdags morgonen och åkte ner till Småland. Bilresan gick fantastiskt bra. Vi stannade till i Linköping och åt hamburgers - Lill-Bo tuttade lite innan vi fortsatte mot Ljungby. Inga skrik och Nilsen satt fram med pappa. Väl framme klockan halv 4 skyndade sig Jakob & Nilsen ner till badhuset & dess äventyrsdel för att bada och leka av sig lite. Vi åt kebab på kvällen allihop och satt och gaggade framför tvn. Härligt!
På julaftonsmorgon fick Nils och jag & Cissi morgonstrumpa. HÄRLIGT att fortfarande räknas som barn! Jag fick jätte fina tomtar av mamma. Det behövde vi eftersom vi har 4 tomtar sedan tidigare som julpynt ... Till elva-kaffet kom GammelEva & Rolf. Nu börjades julfirandet! Jag, Nils, Bo och Jakob tog en prommenad runt kvateret så Nils skulle få 'cykla' av sig innan lunchen och det riktiga julefirandet började. Mums vad det var gott med julmat sedan. Min första julmat för i år. Mmmm, jag älskar det! Och julmusten! Sedan plockade vi undan och började fixa inför att tomten skulle komma. Men oj, inga tomtekläder ... vad göra? Jo, vi plockade fram mammas fårskinnspäls, bomull och pappas gamla hiskeligt stora glasögonbågar. Perfa! Ingen kunde se att tomten var Jakob - eller ... hahahahaha! Kalle på tv - sedan; klockan 4: pling-plong på dörren och Nils han blev alldeles tokig, hoppade av glädje och skrek: TOMTEN, TOMTEN, TOOOOOMTEN!!! Och jajajamensan, pappa Jakob missade tomten eftersom han var tvungen att just då åka och tanka bilen, märkligt! Det första Nils säger, med pliriga ögon och leende på läpparna när han ser tomten är: "Nämen, det är ju pappa!" Men han är fortfarande inte helt säker ser man på honom. Vi körde på med tomtestoryn och Nils fick hjälpa till att dela ut paketen, vilken show! Hahaha!

Alla fick så fina saker i år. Lagom mycket också, om än något paket för mycket! Vi fick en brandsläckare och filt och lite annat smått och gott; elvisp (u/j), dagbok (u), hockeyhjälm (n), spel (n), mat till kassapparaten (n), lastbilen Mac (n), läppstift (u), mama 1 år (u), fiskeredskap (j), kläder (b), groda med tåg (b), nicke nyfiken (b) ... som sagt; MYCKET FINA SAKER! Tack alla!!! Resten av dagen förlöpte som sig bör dvs, MYCKET godis chagglades det på. Mmmmm ... ! Vi satt och snackade hela kvällen i soffan, härligt!

Vi stannade i Ljungby till igår fm. GammelEva & Rolf åkte hem på annadagen vid lunch. Då åkte vi alla ner till ishallen, snörde på oss ikrillorna och tog några staplande steg på isen. Jisses, mina gamla konståkningsskridskor, my oh my! Men som en isprinsessa 'gled' jag fram - och Nils vägrade åka med någon annan än PAPPA! Som fick ont i ryggen av att åka dubbelvikt hela tiden. Men Nils var kanonduktig! Det var kul, ända tills vi skulle åka hem - då var det en trött kille. Fredagskvällen var supermysig med bara mamma och pappa. Och det funkade för första gången att lägga Bo och jag gick upp igen. Kanoners!

Idag är vi tillbaka i verkligheten och vi har fixat inför veckan. Vi åkte skridskor i Vasaparken tillsammans med Malin & co och Helene & co. De var alla där och skrinnade. Barnen är ju för söta då de försöker åka på sina hårda skridskor på den hala isen. Hahaha ... Nu har vi rensat upp i Nilsen rum - en första rensning i alla fall. Shit vad han har grejer!!! INGA mer leksaker nu! Basta! Dags för 'falafel-bakning' och fixa lite till här hemma ... Ska ta hand om vår lilla trots-ängel! Ooooohlala!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar