måndag 28 juli 2008

Hemma i Stockholm igen ...

... efter nästan en vecka i Ljungby/Småland. Skönt - ja, att ha varit där. Det är så härligt att bo i mamma och pappas hus, att ha den gröna & lummiga trädgården direkt utanför den sköna glas-altanen. Och Nils älskar det! Shit vad soligt och varmt det varit. Tänkte skriva en kort sammanfattning av vad vi hittat på - jag var för trött där nere för att orka mig upp på ovanvåningen, som var så varm, för att skriva dagligen. Sorry!

Onsdag:Vi åkte med X2000 på onsdags morgonen och var framme vid lunch i Alvesta. Nils skötte sig exemplariskt och ville t o m kissa på toaletten trots att han hade blöja. Men först skulle vi äta kanelbulle. Mmmm ... Nils kollade dvd och mamma läste modemagasin. Mormor hämtade oss i Alvesta och vi for hem till dem och åt lunch. Sedan vila. Sedan besök hemma hos Jessa och Nicke i deras nya hus - det var fint. Nils var superlycklig: fika OCH leka med Charlies leksaker - ett helt rum FULLT med pojkleksaker. Wow! Lätt att få med honom därifrån!! Vi hann med att handla lite inför kvällen också. Välling, blöjor etc. Grillning på altanen - härligt!

Torsdag: Min farmor och farfar (Eva & Rolf) kom till elva kaffet. Vi hann ner och handla en tårta innan dess - och jag hann med lite REA shopping på Smaak. Coolt! Hittade en fin Odd Molly tunika och en Malene Birger topp. Som jag kan ha både nu & efter plupp. Vi hade en super trevlig dag med Eva & Rolf; lunch på altanen, lite vila, lek i trädgården, glass på torget och en fika innan de åkte hem. Åt pizza på kvällen - mmmm ...

Fredag: Lek hela morgonen i trädgården. Klipptid vid 10:45. Denna 'frissan' var inte lika bra som den Nils hade förra gången. Och dessutom tog hon 260 kronor - jeeze! Förra gången kostade det 100 kronor. Lunch hemma och sedan vila. Båda var trötta. På eftermiddagen handlade vi inför helgen. Cissi och T kom vid halv 5 tiden. Och när Nilsen sitter och äter höll vi på att trilla baklänges när Pappa Jakob plötsligt dök upp i vår trädgård. Nils skrek av skratt & glädje: "Var kom han ifrån?" Han blev sååå glad! KUL! Vi grillade och mös på altanen. Mysigt - hela familjen samlad! Trötta hjältar var vi alla ...


Lördag: Varmare än varmast! Killarna skulle ut på golf runda på Lagan så mamma, Cissi, Nilsen och jag tog bilen ut till Annas Kuriosa. Hittade inget som jag ville ha - inga fina klädskåp och sedan tyckte jag det var lite över-prisat ... bättre lycka nästa gång! Hem och åt lunch och vilade. Mamma och Cissi åkte i förväg till Mjälen och badade. Jag och Nilsen åkte ut när vi vaknade - båda var skit-trötta. Killarna var klara med golfen och kom direkt till Mjälen - samtidigt med oss. Skönt med svalkande bad - badkrukan Nilsen ville helst inte bada: "Det är kallt mamma!" När vi kom hem grillade vi scampispett och lite annat gott. Mysigt att sitta på deras altan om kvällarna, inga mygg men ändå ute liksom.

Söndag: Vi vaknade tidigt efter en ganska sömnlös natt - zzz ... Jag har börjat sova som en affe. Väger nu ca 55 kg (uppgång med ca 10 kg, v 34) så magen är STOR (och ska bli större - oh my goood). Svårt att hitta sätt att sova på - plus att vårt sovrum är skit-varmt om nätterna. Alla pallrade sig iväg till Mjälen och badade hela fm - mysigt! Nils fick en stor sköldpadda att ligga och åka på så nu badade t o m den lille badkrukan. HELA TIDEN dessutom. Vi busade massvis i vattnet. Härligt! Hem och åt lunch & vilade. På eftermiddagen köpte vi en jättestor val-pool (som t o m sprutade vatten) till mamma och pappas trädgård ... där i låg jag & Nilsen länge. Härligt! Sedan gjorde vi hemmagjord sushi ('sussi' - som Nilsen säger) - Nils hade sushi ris fastklibbat på hela sig - hahahaha! Men de blev SÅ JÄKLA SNYGGA - och goda! Nils nya grej är att sprinag runt huset, ringa på ring-klockan och sedan gapskrattande springa därifrån - LILLA BUSUNGE! Tänk att busringning är så kul - REDAN - när man är 2,5 år!!!


Måndag: Uträttade ärenden, efter en lugn stund hemma, på stan. Nils åt glass, vi drack cafe latte, Jakob köpte linser, Cissi en golf-tröja, Jakob ett par coola Replay jeans och jag ett par Crocs (jáa jag vet - de är ASFULA, värsta fashion crime - men ack så praktiska och sköna att ha i stugan). Sedan åkte vi hem och Jakob rakade av sig håret!!! Så nu är han korthårig, snygging! Nilsen hjälpte till ... Silla-lunch och sedan packade vi ihop oss och satte oss i bilen upp mot Stockholm. Fick lite växter från mammas trädgård och svårt att säga hej då. Resan hem gick kanoners - Nils sov en timma och sedan kollade vi lite på dvd och whips: vi var hemma. Fläskpannkaka med lingonsylt, packade upp och kollade lite tv. Nils lekte med sina leksaker och älksar vara hemma i lägenheten. Men undrar så klart var mormor och morfar är!Nu ska vi ladda inför stora röjardagen imorgon. Ska röja våra förråd och slänga MASSVIS så vi får ett förråd som vi kan använda mer praktiskt ...


Förrästen - köpte ett KLÄDSKÅP! På Inne i Ljungby - så nu ska vi bara frakta hem det hit - känner ni till ett bra flyttföretag - billigt - anyone?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar