lördag 31 mars 2012

SNYGGE | LÖRDAG
skjorta Holly's | manchester kavaj & jeans HM

Ni kanske minns, för lite sedan, när Nilsen klädde sig själv. Idag var det dags igen. Han ville vara riktigt snygg och kom ut med det här på sig. "Som pappa"!

Så vi åkte iväg hela ligan | i våra oljerockar (japp vi har bruna & gröna oljerockar alla 4). För att inta IKEA och Mio och kolla in en ny soffa. Det slutar ju som det alltid slutar. Att Maken ser rött | fattar inte hur vi kunde ta med barnen | alla människor är idioter | Hatar IKEA! Och jag blir sur och stressad. För jag vill ju bara hitta alla saker som jag sett på alla bloggar & fått tips om. Och Nils han vill äta korv | mest hela tiden. Och Bosse ser dessa ställen som de allra bästa 'leka-kurra-gömma-ställena' och springer som en skållad råtta hit & dit. Ja herre gud! Folk måste ju undra vad vi är för aliens. Och dessutom med barn som båda är klädda i värsta 'prettokläderna' - mörka jeans, manchester kavaj (manchester kavaj | liksom !) och ljusblå smårandiga skjortor. Med oljerockar till. Hahaha!

Någon soffa blev det inte dag. Heller! Men en ny golv-lampa (Aröd), galgar, förvaringslådor till källaren, en massa utomhusbelysning till stugan & två Högsten till vår uteplats i stan blev det. Så slutar det alltid. Allt annat än det vi skulle köpa.

Nu tänkte jag höra med alla er där ute - en bra Howard soffa ? Var? Vi tittade på Mio - som har Fogias för ca 30 000 sek. Och så har de två andra som är betydligt billigare. Sedan har jag tittat på Englessons hos Länna. Och så har Svenssons i Lammhult någon också. Jag blir alldeles förvirrad. Vad ska man köpa liksom? Hit me!

Nu ska jag gå och pussa lite extra på Nils. Han klagade lite på sitt öra dagen efter att han hade kräkts. Han hade fortfarande feber och sov rysligt dåligt. Sedan igår morse hade det runnit en massa gult ur hans öra. Jag tänkte att det var kanske för att han hade badat kvällen före och kanske då fått vatten i det. Han klagade sedan över att det kluckade och kändes konstigt och ville gå till vår husläkare. Så vi gick inom vår kvarters akut, och gick av en slump in i vår husläkare som just skulle gå hem. Han tittade gärna snabbt på Nils och jag var ju säker på att han skulle säga att det var en vaxpropp. Och kände mig lite besvärande. Men nä. Det var sprucken trumhinna. Och han behövde penicillin. Oj! Då, just då, kände jag mig inte som världshistoriens bästa mamma precis. Men han verkar må bra nu. Och så ont har han inte heller.

Nu ska jag laga fiskkakor. Thailändska. Tillsammans med gurksallad. Och sås från Hanoi. Ur boken Kärlek, Oliver & Timjan. Och dricka ett glas bubbel med fina familjen Fd Fabrik.


Till er | en härlig lördag!

fredag 30 mars 2012

SISTA RYCKET | BRAIDED GOLD / SILVER


Nu börjar Mars närma sig sitt slut och min månad med erbjudande på BRAIDED GOLD/SILVER likaså. Så har du gått och sugit på om du ska slå till - gör det! Ovan ser du de tre nya färgerna | cerise, turqouise & ljusgrå.  Mintgrön kom aldrig. Snopet. Istället kom äppelgrön, men jag vet inte jag. Jag hoppas på att mintgrön kommer. Bums.


Armbandet DOUBLE GOLD finns ju också | om man vill att det ska 'hända lite mer på armen'. Eller om man vill ha flera varv än två så går det också att fixa (3-varv | 4-varv). Bara att beställa efter egen önskan. Och i alla färger. Så klart.


Under hela mars månad får ni köpa mitt armband BRAIDED GOLD för 200 sek (ordinarie pris är 250 sek). En rabatt på 20% ! Samma rabatt gäller på BRAIDED SILVER (20%). 


Färgerna som finns är | svart, orange, gul, mörkgrön, ljusrosa, cerise, turqouise, ljusgrå.


För att beställa så skickar ni mig ett email på: ulrika.burell@telia.com - uppge önskad färg och längd. 


Snart April alltså. Och påsk!torsdag 29 mars 2012

USCH | FY!


Vi är lite så här idag. Som om vi trillat med cykeln.

Fick ett samtal runt halv tolv igår från Nils skola. De tyckte han var blek och satt just då och frös under en filt. Mamma-hjärtat frös - jag hade nämligen kört iväg honom till skolan, på morgonen, i tron om att han var nervös. Det var nämligen ett "Tidståg" i hans klass igår. Ett föräldrarpar som kan historia och som med hjälp av sitt "Tidståg" lät barnen resa långt, långt tillbaka i tiden. Så långt som att inga människor fanns. Och till Krita-perioden. Fantastiskt, eller hur! Nils är en orolig liten själv | som gärna vill ha koll på sin tillvaro. Rutiner, 'he loves'. Så jag trodde han var nervös och hade ont i magen på grund av det. 

Han kom hem. Han hade hög feber. Han var blek. Och riktigt sjuk. Och sedan kom den. Magsjukan. Jaáapp. Nu vill ni inte veta mer | om man säger så. Han är på bättringsvägen ett dygn senare. Nu väntar vi andra på vad som komma skall ... Häpp! Känns riktigt kul. not.


onsdag 28 mars 2012

ELLEN | AV & PÅ
Only for you KalasLotta! Här har du mina Whyred Ellen | av & på. 

Mina har redan varit ute och promenerat flera gånger. Senast igår när jag träffade fina vännerna. Middag på Bistro Jarl (ingen favorit | alls faktiskt). Många skratt & intressanta samtal om både det ena och det andra. Relationer var ett återkommande tema. Och var den ena & den andra köpt sin blus, sina jeans eller sina skor. Vi har hängt sedan vi pluggade på universitetet. Är alla väldigt olika. Gillar ofta samma saker. Men med vår egen twist. Och vi känner varandra så bra. Så himla härligt. Synd bara att vi alla är utströsslade över Swiden & Denmark. Men när vi väl ses | så ses vi. På riktigt!

HANDSTÄMPLAT | NAMN


Ni är en hel del som kontaktat mig och frågat om jag gör namnbrickor. Jag har hela tiden känt att det finns en uppsjö av namnsmycken på marknaden och därför valt att använda mina ÄLSKADE "little.u runda brickor" (12mm) med endast en INITIAL på. Det är enkelt & vackert.

När Nils går på kalas brukar han vilja ge bort ett av hans mammas smycken i present. Speciellt till tjejerna. Har barnet i fråga ett inte allt för långt namn har vi handstämplat hela namnet på en bricka (om inte namnet fått plats har vi ibland skrivit "vän"). Nu sist fyllde fina Juni år. Det fick ju plats finfint. Och blev en mycket uppskattad & personlig gåva.

Så jag tänkte att även NI kan få beställa de runda brickorna med ett namn handstämplat. Det enda som begränsar det hela är brickans storlek | att namnet får max vara 4-5 bokstäver (max). Skulle du inte vilja skriva ett namn kan man ju tänka sig vackra ord som: love | vän | joy | happy.
Är du intresserad av något av mina smycken med brickor så kontakta mig på: ulrika.burell@telia.com 

Några alternativ där "little.u brickorna" förekommer är: HEART + KIDS och Heart Kids Silver. Halsbandet ovan är JAG HJÄRTAR - med en bricka. Halsbandet kostar i detta utförande 400 sek. Allt i äkta silver & handstämplat. Unikt för dig.

Ps. Jag säljer brickorna tillsammans med ett smycke. Inte separat. Skulle det ändå vara av intresse blir det till ett annat pris. 

tisdag 27 mars 2012

DRESSED FOR SPRING
Nils älskar våren. Och på skolan är det ingen som tjatar och gnatar om vad de ska ha på sig. Så då kör han kepa | piké | skjorta | jeans & sneakers när jag kommer och hämtar honom.


MOSSIG | STEN


Känner mig som en mossig sten idag. 

Har haft den stora äran att få tillbringa hela förmiddagen med Nils i hans skola idag. Maj gad! Nu är jag helt slut. Inte undra på att barnen ibland är trötta och gnälliga när de kommer hem på eftermiddagarna. Ljudvolymen. Spralliga små rumpor. Rörelser hela tiden. Jag har druckit 3 (TRE!) Nespresso shots nu när jag kom hem | för att piggna till och komma till mina sinnens fulla bruk. Och för att få iväg några riktigt fina halsband och armband. Och så måste jag ta tag i viktiga papper. Och så måste jag ... bla bla bla ... måste, måste, måste.

I kväll ska jag i alla fall träffa några av de finaste vännerna. Äta middag, dricka ett glas vin och snattra på om allt & inget | som bara vi kan. Och så ska jag lufta mina nya skor ...  yeah baby!

... och gå förbi och titta på Lisa Rinnevous fina 'temporära' konst på Lydmars Hotels fasad.


måndag 26 mars 2012

BIG | BAGVarje morgon samma sak. Tusen och en saker att kånka med sig till skola och dagis. Och min fina Marc by Marc Jacobs väska i all ära | men den rymmer inte överdragsbyxor, vantar och en och annan sten eller pinne som ska bäras med. Så därför slog jag till direkt när jag hittade HM's senaste BIG | BAG. och dessutom hade 20% på en vara. Den är i svart äkta skinn och inuti finns en "extra väska" så att man ska kunna stänga igen den. Väskan kan proppas till sin gräns och ändå åker inget ut - alltså. Hålen - love them.

Nu har jag och min BIG | BAG "varit viktiga" och varit på banken. Bara en sådan sak. Pärmar, böcker och kontrakts ryms prima. Till och med min Macbook Air, om jag så vill ...söndag 25 mars 2012

DOUBLE GOLD
Då jag introducerade mina BRAIDED GOLD skrev jag: Specialbeställningar då armbandet viras flera varv är också tänkbart.

Nu har det kommit en sådan 'special:are' | armbandet DOUBLE GOLD är tillverkat - åt en tjej som snappade upp dessa rader. Och jag tycker det blev så himla fint. Som ett kryss - av guld - på armen. Nu tänker jag tre & fyra varv också! Och i härliga färger. Håll utkik! Inom kort ...

Och jag har blivit lovad att mina nya färger ska dyka upp nu i veckan. (äntligen) Det blir:
turqouise, mintgrönt, rosa (en mörkare) och ljusgrå.
Och glöm inte att mars snart är slut. Ni minns väl att de BARA kostar 200 sek t o m den sista mars.
Så | happy shopping!

lördag 24 mars 2012

VÅR | LÖRDAG


Jamen titta vad som äntligen tittat fram i rabatten. En väldans vacker liten & lila krokus. Bland alla löv och gamla blomblad. Som legat kvar som skydd mot vinterns hårda kyla. Så vacker!

Och nu är allt det gamla bortrensat. Jag har legat på knä i våra land idag. Klippt, rensat och puffat. Så det ska finnas glädje för våra pioner, murgröna och hosta att växa sig stora & gröna i år också. Men planteringen får vänta. Till påsken kanske. Jag har storslagna planer. *ler*


Måste även visa den här bilden. Vi gick i solen ut på våra klippor idag. Och naturen slår en med häpnad varje gång. Det är en av mina absoluta favorit-platser på jorden. Detta lugn. Nils ville fiska. Jag tittade på alla fåglar som har ett mycket aktivt liv just nu. Alla härliga fågel-läten. (Har ni inte 'THE fågelbok' så kan jag varmt rekommendera den. Barnen älskar den. Och vi likaså.)

Nu ska jag sjunka ner i soffan. Njuta av en bolognese. Alla doftljus. Min familj. Och sedan frossa i allt gott som Maken köpte på Hötorget igår. En lördag av hög kvalitet!fredag 23 mars 2012

DET HÄR ÄR MIN STIL | FABRIKEN

Det är svårt att sätta fingret på sin egen stil. Och ska jag vara helt ärlig så vet jag inte om jag har en speciell stil. Jag vet att jag älskar sekelskifteslägenheter och kan nästan inte tänka mig något annat boende. Jag älskar de vackra stukaturerna, den höga panelen, de tjocka & grova väggarna, de vackra snickerierna. Alla de fina naturmaterialen som användes förr | såsom vackra trägolv, marmorskivor i fönstren och mässingshandtagen på spegeldörrarna. För att inte tala om de höga valven i trapphusen (som det så härligt ekar i) och de hårda stengolven & slitna trapporna.

Och det kanske är det här som "min stil" bottnar i. Jag inreder med saker som jag tycker är vackra - mer än efter en viss stil. Sedan har jag ju så klart en 'viss smak' som jag köper saker efter. Men jag köper hellre en vacker sak än en sak som ska passa in i en viss stil. Om ni förstår vad jag menar. På detta sätta skapas vårt hem. En ganska personlig 'röra'.

Jag längtar oftast efter det där enkla & stilrena | röjer undan och ser att det blir 'tomt' & 'lugnt'. Men sekunden efter plockas sakerna fram och jag njuter av den organiserade 'röran'. För jag älskar ju mina saker som jag köpt - med stor eftertanke. För att jag älskar vackra detaljer. Gärna med en färgklick rosa. Och vackra mönster. Tillsammans med vår grundbas | sekelskifte, naturmaterial och vackert vitt.

Kanske skulle man kunna säga att vårt hem är som ett vitt A4 akvarell-ark som någon målar ett vackert mönster på med naturfärger och då & då en vacker rosa nyans. (oj. djupt.) Men så trivs jag. Precis som jag gillar mitt silver som 'blingas' med vackra pärlor av hög kvalitet | i vackra mönster.

När det kommer till saker - vilka sorters saker - vi valt här hemma, så tänker jag så här:
Jag tycker väldigt mycket om många av de välkända designers. Men (ett stort MEN) jag skulle liksom inte kunna köpa deras saker bara 'för att'. Jag måste tycka om och se det vackra i dem. Som vår Eames-Hang-it-all eller våra George Jensen bestick & ljusstakar. Ägget, i ett härligt mörkbrunt skinn, är min stora dröm.

Jag köper gärna saker i butiker som jag kanske inte så ofta besöker. Där jag kan hitta 'godbitarna'. Som Anthropologies (en stor favorit) där jag bl a köpt alla vackra bokstäver i underbara tyger som vi placerat här och var. Och mina 'krussidulliga' speglar & ramar. Och ugglor och koppar. Eller som de färgglada ljusstakarna som jag nyss köpte i en liten butik i Småland.

Till detta köper jag gärna stora skåp (jag älskar skåp) från förr. Med de där vackra detaljerna och i riktigt tungt trä. Precis som jag vill ha det. Som jag sedan kan fylla till bredden med vackra saker eller kläder i högar.

Och textilier | ja. De ska vara vackra - ni vet i riktiga material. Jag älskar mina kuddar & plädar från Klippan i mörkgrå ull. Mina bomullskuddar som handsytts av Lena i blommiga tyger. Och sidenkuddar i ljuvlig ljusrosa. Alla finner de sin naturliga plats (speciellt när barnen bär omkring på dem). Några mattor eller gardiner har vi inte, inte en enda. De 'stör' mig alldeles för mycket. De är för stora & tar 'min' plats. Men fårskinn - all over the place.

Konsten här hemma är vi (eller var vi) inte riktigt eniga om. Men ingen av oss är affisch-människa (även om jag vill ha tavlan med NY). Vi gillar konst. 'Riktiga' tavlor om ni förstår vad jag menar. Maken gillar de stilrena och lite mer strama. Jag gillar de lite mer färgglada och mönstrade. Men vår absoluta favorit hänger över våra soffa i vardagsrummet, inte alls blygsam i storlek - vår väggbonad Jubilee från the Rug Company.

Så | här kommer nu några foton för att sätta bild på mina ord. Så får ni själva avgöra om det jag skrivit stämmer. Ibland tror man sig ju vara på ett speciellt sätt | och så uppfattar andra en helt annorlunda. Men så här tycker jag att vår personliga röra är.


skåp från Frankrike | färgglad tvättkorg Afroart | lampor i blomform från Habitat i samarbete med Helene Christensen | stol i hörnan är från min farmor & farfars lantställe, omklädd i mörktgrå ull | kudde indiska


vit & den enda okaklade väggen i köket med tavel-lister från indiska | ramar & annat 'krimskrams' från diverse ställen bl a Anthropologies, Indiska & Åhlens | matbord David design i valnöt

fönsterbräden extra djupa och i sten | doftljus voluspa | doftpinnar Shearer Candle | rådjur Room | glasbehållare Åhlens med snäckor från Maldiverna

min arbetsplats i barnens rum | 7 vilda djurhuvuden Brigby | skrivbord, fårskinn & lampa Ikea | smyckeskrokar Anthropologies | sladdhärva (!)

sovrummet som målats i färgen air  | blomlampor Watt & veke | överkast Åhlens | kuddar från Lena | tavlor från Småländska konstnärer | icontavla från barnens dop | dörrskylt från Lotta Agaton

vitlackade trägolv i hela lägenheten | gamla vackra vattenelement | ljusstakar från Nordal

vårt vardagsrum som målats i ljust grå mot den vita, höga bröstpanelen | soffa gammal som gatan från Mio (suck) | fåtölj & pall Ikea | soffbordet är en kista från vår stuga, tillverkad av förra ägaren | fårskinn från Småländska får | kuddar Klippan, Lena & House doctor | väggbonad The rug company.

Är man nyfiken på andras stilar så kan man kika in på Fabriken och inspireras.

 

torsdag 22 mars 2012

STYGN


I morgon ska vi gå och ta bort den här lilla smurfens 4 stygn. Det ser ut att ha läkt så fint. Undrar om man ska spara de små blå plast-trådarna och lägga i 'hans bok'. Haha. Han är i alla fall mäkta stolt över sin blå tråd.

Och vilken dag det varit idag. Solen. Så underbart. Och så värmen som så smått börjar komma. Äntligen. (jag vet | det är bara mitten av mars). Man börjar plötsligt att andas igen. Man börjar le. Och kanske, kanske vaknar det gråa folket på storstadens gator till liv och blir aningen trevligare mot varandra. Nu ska jag sätta mig med storebror och öva lite till på klockan. Sedan är det sovdags. Och det känns som mamman här hemma också skulle kunna somna nu snart. Vilken dag va! Allt som kan gå fel gick fel. Men i morgon är det fredag ... (jippi)!

HJÄRTA | STÄMPEL

Tänkte bara berätta att jag nu (äntligen) fått tag på en stämpel med ett hjärta (som jag gillar). Så nu kan man välja att bara stämpla ett hjärtan på sin runda bricka | om man nu inte vill stämpla en bokstav (eller ett kortare namn). Det är bara att HJÄRTA på!

Och när vi ändå pratar om "att hjärta" | varför inte lägga ett JAG HJÄRTAR armband i påskägget | till någon som du HJÄRTAR. Mer information om armbandet HÄR.

(Armbandet ovan är ett ENKELT med en modell mindre bricka |  9 mm).


onsdag 21 mars 2012

GRÅ |GULDVi hade några minuter tillgodo i morse - tyckte Nils. Och ville 'leka' med mammas systemkamera. Ja. Alltså det får han bara om mamma är med och om han har bandet om halsen. Han älskar att fota och fick en egen liten digitalkamera när han fyllde 6 år. Han vill gärna ha med den överallt. Och fotar gärna och mycket. Bilderna idag visar realism. Morgonens springande hit & dit. Skynda. Bli klara. Borsta tänderna. Kissa. På med ytterkläderna. Barn som "ska bara". Och en mamma som hunnit sätta på sig skor men ingen make-up. Som det oftast ser ut här hemma. Men barnen har i alla fall kommit iväg till skola & dagis. Mamman jobbar nu. Och bilderna blev ganska roliga. Ändå.

Dagens tips. Min tröja från Lindex. Grå college med armlappar i guld! Och så kan man se skorna som jag bara vara tvungna att gå tillbaka och köpa igår på Whyred. Deras klassiska Hero. Älskar dem! Skitsamma att jag måste ha dubbla sulor i dem. Haha!

Nähä. Om man ska ta och göra sig en nespresso och ta en prommenix i solen bort till Lindex för att köpa tröjan. The tröja! Japp. (håll tummarna att den finns kvar)